Acasă Politic Bucuresti: Moneda aniversara dedicata cardinalului Alexandru Todea

Bucuresti: Moneda aniversara dedicata cardinalului Alexandru Todea

DISTRIBUIȚI

114231 – 26102012 – Banca Naţională a României pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu 29 octombrie 2012, o monedă din argint dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea cardinalului Alexandru Todea.

Moneda aniversară are valoarea nominală 10 lei şi greuaea de 31,103 grame.

Aversul monedei prezină Caedrala „Sf. reime” din Blaj, valoarea nominală „10 LEI” şi sema României; la exerior, circular, anul de emisiune „2012” şi inscripţiile „Romania” şi „Caedrala Sf. reime, Blaj”.

Reversul monedei redă porreul lui Alexandru odea şi anii înre care a răi acesa „1912” şi „2002“; la exerior, inscripţia în arc de cerc  „Cardinalul Alexandru odea”.

Monedele din argin, ambalae în capsule de meacrila ransparen, vor fi însoţie de broşuri de prezenare a emisiunii numismaice, redacae în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ cerificaul de aueniciae, pe care se găsesc semnăurile guvernaorului Băncii Naţionale a României şi casierului cenral.

irajul acesei emisiuni numismaice ese de 500 monede.

Preţul de vânzare, exclusiv VA, penru moneda din argin, inclusiv broşura de prezenare, ese de 360 lei/buc.

Monedele din argin dedicae cardinalului Alexandru odea au puere circulaorie pe erioriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismaic, a acesor monede din argin se realizează prin sucursalele regionale Bucureşi, Cluj, Iaşi şi imiş ale Băncii Naţionale a României. – www.prompmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.