Acasă Politic Bucuresti: 10 ani de reglementare a pietei comunicatiilor electronice si serviciilor postale...

Bucuresti: 10 ani de reglementare a pietei comunicatiilor electronice si serviciilor postale din Romania

DISTRIBUIȚI

114043 – 19102012 – Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) organizeaza conferinta internationala „Inapoi la viitor: urmatorii 10 ani in piata de comunicatii”,

eveniment strans legat de implinirea, in acest an, a 10 de ani de reglementare a comunicatiilor electronice si serviciilor postale din Romania. Conferinta, care se inscrie in traditia evenimentelor internationale anuale ale autoritatii, va avea loc marti, 6 noiembrie 2012, la Radisson Blu Hotel Bucuresti.

Anul acesta ANCOM aniverseaza implinirea a 10 de ani de reglementare a comunicatiilor electronice si serviciilor postale, perioada in care, pe fondul liberalizarii pietei si transpunerii in legislatia nationala a cadrului european de reglementare, autoritatea a actionat pentru promovarea concurentei, satisfacerea intereselor utilizatorilor si stimularea investitiilor eficiente in infrastructuri. De la infiintarea sa in anul 2002, Autoritatea a indeplinit aceste obiective realizand mai multe cicluri de analize de piata si impunand masurile necesare pentru remedierea problemelor concurentiale identificate, reglementand tarifele unor servicii cheie pentru functionarea competitiva a pietelor, desemnand furnizori de serviciu universal, dar si printr-o serie de interventii simetrice, precum implementarea portabilitatii numerelor, inchiderea planului national de numerotatie sau adoptarea de masuri dedicate informarii si protejarii intereselor utilizatorilor finali.

Conferinta organizata de ANCOM isi propune sa creioneze o retrospectiva a ultimilor 10 ani din industria telecom, o trecere in revista a principalelor reglementari actuale si potentiale de la nivel european din domeniu si o previziune asupra modului in care va evolua sectorul telecom in urmatorii 10 ani.

Evenimentul va fi deschis de o sesiune de prezentari ale unor antreprenori de succes de pe piata comunicatiilor din anii ’90 – 2000, care vor impartasi din experienta lor in ceea ce priveste demararea unei afaceri pe o piata aflata intr-un stadiu incipient de dezvoltare, va continua cu o trecere in revista a noilor reglementari propuse la nivel european si se va incheia cu o masa rotunda ce are ca tema noile modele de business de pe piata telecom, care se vor dezvolta ca urmare a acordarii noilor licente de spectru si introducerii de noi tehnologii.

“Avem astazi o piata a comunicatiilor libera, cu un grad ridicat al concurentei, orientata spre satisfacerea nevoilor variate ale tuturor utilizatorilor, cu operatori care beneficiaza de transparenta si predictabilitate si sunt dispusi sa faca investitii consistente. Toate aceste lucruri au fost posibile si datorita activitatii de reglementare, iar in cadrul acestui eveniment vom prezenta un amplu raport al efectelor acesteia asupra dezvoltarii pietei de comunicatii electronice din Romania. Vom beneficia in cadrul dezbaterilor de experienta si opiniile celor mai importanti actori din piata, reprezentanti ai industriei, ai Uniunii Europene si ai altor autoritati de reglementare de la nivelul statelor membre, care ne vor ajuta sa ne pregatim pentru viitor invatand din trecut”, a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.