Acasă Politic Bucuresti: 18 presedinti de sectii de votare urmariti penal pentru fraude la...

Bucuresti: 18 presedinti de sectii de votare urmariti penal pentru fraude la referendum

DISTRIBUIȚI

114255 – 29102012 – 18 sefi de sectii de votare se numara printre zecile de persoane urmarite penal in urma referendumului desfasurat pe 29 iulie a. c.. Acestia sunt acuzati ca au falsificat semnaturi.

Presedintii sectiilor de votare sunt din judetul Olt.

„Invinuitii au utilizat diferite procedee in vederea introducerii in urne a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, prin falsificarea unor mentiuni, fie pe listele permanente, fie pe cele suplimentare, ceea ce a condus la situatii de vot multiplu, respectiv de voturi fraudate”, precizează Ministerul Public.

Procurii precizeaza ca la cele 18 sectii de votare ai caror presedinti sunt invinuiti au fost identificate intre 10 si 78 de situatii de voturi fraudate (per sectie), acestea constand, de regula, in falsificarea unor semnaturi pe listele permanente sau suplimentare, in dreptul unor persoane care fie erau plecate din tara, localitate, fie nu s-au prezentat la vot sau erau chiar decedate.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti invinuiti, in sarcina acestora a fost retinut faptul ca fie conduceau alte persoane la mai multe sectii de votare cu scopul ca acestea sa voteze de mai multe ori, fie au votat ele insele de mai multe ori. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.