Acasă Politic Bucuresti: 67 de persoane, in frunte cu Liviu Dragnea, urmarite penal pentru...

Bucuresti: 67 de persoane, in frunte cu Liviu Dragnea, urmarite penal pentru fraude la referendum

DISTRIBUIȚI

113783 – 09102012 – Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate că au fraudat referendumul din 29 iulie 2012.


Potrivit procurorilor, 49 de preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, au participat la falsificarea unor documente de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători. Ceilalți 18, observatori din partea Asociaţiei „Ţara Noastră”, au şi calitatea de membri ai unui partid, si ei sunt urmăriți pentru fals în declaraţii.

În calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea, învinuit în acelaşi dosar.

”În acest fel, atât cei 49 de preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare, cât şi cei 18 observatori din partea unui ONG care erau şi membri de partid, au contribuit la realizarea scopului urmărit de Dragnea Nicolae Liviu, secretar general al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000”, se precizează în comunicatul DNA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.