Acasă Politic Bucuresti: Amenzi pentru nemarcarea trimiterilor postale

Bucuresti: Amenzi pentru nemarcarea trimiterilor postale

DISTRIBUIȚI

114036 – 18102012 – ANCOM a dat patru amenzi (30.000 de lei) pentru neinscriptionarea corecta a trimiterilor postale.Printre cei amendati se regaseste si Compania Nationala Posta Romana (CNPR),

dar si Posta Atlassib Curier Rapid (Sibiu). Celelalte doua companii amendate sunt Barsan Trans (Alba) și Expres Line (Bucuresti).

Conform legislatiei furnizorii de servicii postale au obligatia de a inscriptiona lizibil toate trimiterile postale introduse in reteaua lor postala cu denumirea sau marca comerciala a furnizorului, precum si cu data acceptarii trimiterilor postale inregistrate sau data colectarii trimiterilor postale neinregistrate, cu exceptia trimiterilor postale care fac obiectul serviciului de publicitate prin posta francate cu amprente obtinute cu presa de imprimerie sau un alt procedeu de imprimare ori de timbrare. Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la aparitia unor confuzii in ceea ce priveste apartenenta trimiterilor postale si poate ingreuna sau periclita circulatia lor corecta.

„Constatam ca apare o noua practica ilegala in randul furnizorilor de servicii postale: nerespectarea obligatiei de a marca trimiterile postale. Acest lucru poate afecta buna functionare a serviciului si, cel mai grav, nu permite destinatarului sa identifice furnizorul care i-a livrat trimiterea si sa adreseze eventuale reclamatii. In situatia in care aceasta practica va ajunge la cote ingrijoratoare, nu vom ezita sa marim cuantumul acestor amenzi si, in cazurile in care gravitatea faptei o justifica, vom putea decide chiar retragerea dreptului de a furniza servicii postale. Obiectivul urmarit de ANCOM este acela de a incuraja o concurenta corecta pe o piata care urmeaza sa fie liberalizata complet incep?nd cu 1 ianuarie 2013”, a declarat Cristin Popa, directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM. 

In acest an, ANCOM a mai amendat, pentru aceleasi abateri, Posta Atlassib Curier Rapid si FAN Courier. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.