Acasă Politic Bucuresti: Blejnar poate sa plece linistit

Bucuresti: Blejnar poate sa plece linistit

DISTRIBUIȚI

113825 – 10102012 – Curtea de Apel Bucureşti a ridicat interdicția impusă de DNA fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care este anchetat pentru sprijinirea unei grupări de evazioniști.

DNA poate ataca cu recurs decizia Curţii de Apel însă trebuie precizat că de la momentul când anchetatorii au luat această măsură faţă de fostul preşedinte ANAF, este pentru prima oară când magistraţii admit contestaţia lui Blejnar. Decizia finală va aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii anticorupţie au decis în luna iulie să impună lui Sorin Blejnar şi interdicţia de a părăsi ţara în dosarul în care i-au adus atunci la cunoştinţă acuzaţiile: sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Fostul şef al ANAF a cerut Curţii de Apel Bucureşti chiar din luna iulie să îi ridice această obligaţie, susţinând atunci că vrea să ajungă la Olimpiada de la Londra. Cererea i-a fost respinsă atunci la fel ca şi alte două solicitări făcute în august şi septembrie.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este cercetat de DNA, fiind acuzat că, în perioada mai 2011-iulie 2012, ar fi acordat sprijin unui grup infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte persoane, acuzaţi de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.