Acasă Politic Bucuresti: Campania naţională „Riscurile consumului de droguri la mamă şi copil”

Bucuresti: Campania naţională „Riscurile consumului de droguri la mamă şi copil”

DISTRIBUIȚI

113653 – 03102012 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează vineri, 5 octombrie a.c., orele 18,00, la sediul Unicredit Tiriac Bank din Bucureşti, dezbaterea din cadrul campaniei „Riscurile consumului de droguri la mamă şi copil”,

al cărei obiectiv principal îl reprezintă sensibilizarea şi conştientizarea viitoarelor mame cu privire la riscurile asociate consumului de tutun, alcool şi droguri asupra fătului.

Această activitate se va desfăşura în parteneriat cu Fundaţia Preţuieşte Viaţa în cadrul proiectului Şcoala Mamelor şi va fi moderată de Andreea Marin-Bănică, ambasador UNICEF România.

Campania „Riscurile consumului de droguri la mamă şi copil” se va derula la nivel naţional, prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog ale ANA din fiecare reşedinţă de judeţ, în perioada 5 octombrie 2012 – 26 iunie 2013.

Principalele activităţi care vor fi implementate în cadrul campaniei vor fi: organizarea unor dezbateri privind consecinţele consumului de droguri la mamă şi copil, acestea beneficiind de prezenţa unor specialişti remarcabili în domeniul medical, psihologic, juridic; organizarea de vizite de informare în cabinete de planning familial şi distribuirea de materiale informative (broşuri şi afişe) cu privite la această problematică; organizarea unor mese rotunde cu participarea tuturor factorilor implicaţi în asistarea medicală a viitoarelor mame în fiecare judeţ.

Dezbaterile vor fi interactive, fiind moderate de Andreea Marin-Bănică, ambasador UNICEF, şi vor beneficia de prezenţa unor specialişti remarcabili în domeniul medical, psihologic, juridic etc. Aceste întâlniri vor avea ca principali beneficiari mame care vor putea discuta liber despre problemele lor medicale, sociale, juridice şi, bineînţeles, despre problematica consumului de droguri, atât cu specialişti în domeniu, cât şi cu ambasadorul UNICEF.

Conform ultimului Raport Naţional privind situaţia drogurilor în România 2011, realizat de ANA, una dintre cele mai importante probleme asociate consumului de droguri la părinţi este aceea că mamele consumatoare de droguri nasc adesea copii dependenţi de droguri

În plus, aceştia prezintă, în majoritatea cazurilor, patologie medico-psiho-socială, fiind predispuşi la tulburări de dezvoltare, atât cognitive, cât şi somatice, au probleme de nutriţie şi o stare excesivă de iritabilitate.

Pe de altă parte, potrivit specialiştilor, mortalitatea infantilă este mai ridicată în rândul nou-născuţilor proveniţi din mame consumatoare de droguri. În acest sens, opiniile experţilor au relevat că administrarea drogurilor în timpul sarcinii creşte foarte mult riscul de apariţie a malformaţiilor congenitale, de naştere prematură, de greutate mică la naştere sau chiar de pierdere a sarcinii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.