Acasă Politic Bucuresti: Chitoiu, optimist in problema Hidroelectrica

Bucuresti: Chitoiu, optimist in problema Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

113901 – 14102012 – Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pana la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat, sambata, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu,

la Antena 3.

Potrivit ministrului, dupa iesirea din insolventa, la Hidroelectrica va fi demarat procesul de numire a managementului privat.

„Apoi, vom pregati compania pentru listarea a 10% din actiuni anul viitor”, a mai mentionat Chitoiu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi amanarea pana in 18 octombrie a judecarii recursurilor formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti in data de 20 iunie 2012. 

Decizia de amanare a fost luata in conditiile in care completul de judecata nu s-a putut intruni, intrucat unul dintre judecatori este bolnav.

In situatia in care Curtea de Apel Bucuresti va admite recursurile „baietilor destepti”, hotararea de deschidere a insolventei Hidroelectrica va fi anulata, cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara, deci a reactivarii contractelor bilaterale incheiate cu cei zece traderi. 

Avand in vedere ca la 20 iunie 2012 obligatiile contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau 19,8 TWh si ca productia din 2012 nu va depasi 12 TWh, in conditiile de seceta prelungita, societatea va fi in imposibilitate de a-si indeplini obligatiile contractuale, cu consecinta intrarii in faliment. 

Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea Hidroelectrica de intrare in insolventa, fiind numit ca administrator judiciar firma Euro Insol, condusa de avocatul Remus Borza. – .- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.