Acasă Politic Bucuresti: Comisie parlamentara de ancheta pentru referendum

Bucuresti: Comisie parlamentara de ancheta pentru referendum

DISTRIBUIȚI

113756 – 08102012 – Cele două Camere reunite ale Parlamentului vor desfăşura o şedinţă comună miercuri, 10 octombrie a. c., prilej cu care va avea loc şi o sesiune dedicată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului

din România, a declarat vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, la finele şedinţei de luni a Biroului Permanent al Senatului României. Detaliile legate de şedinţa plenurilor reunite se vor stabili în cadrul şedinţei Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care va avea loc marţi, 9 octombrie a. c..

Biroul Permanent al Senatului a aprobat constituirea unei comisii de anchetă privind abuzurile semnalate în cercetările desfăşurate de organele statului în cazul votului de la referendumul din data de 29 iulie 2012. Vicepreşedintele Senatului a precizat că toate grupurile parlamentare au convenit ca, în cel mai scurt timp, să nominalizeze senatorii care vor face parte din comisie, numărul membrilor acesteia fiind stabilit conform algoritmului politic, astfel: PSD – 4 senatori, PDL – 3, PNL – 2, UDMR şi UNPR – câte un senator.

Petru Filip a menţionat că Biroul Permanent a discutat şi despre validarea de către plenul Senatului a alegerii în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii a doi magistraţi, şi anume procurorul Gheorghe Muscalu şi judecătorul Mona-Lisa Neagoe. 

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist cu privire la deplasările externe ale senatorilor, vicepreşedintele Petru Filip a precizat că memorandumurile interne referitoare la acestea nu au fost luate în discuţie de către membrii Biroului Permanent, neexistând până în prezent o soluţie legală de finanţare a deplasărilor în străinătate ale reprezentanţilor Senatului României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.