Acasă Politic Bucuresti: Conducerea PNL valideaza candidaturile pentru alegerile parlamentare

Bucuresti: Conducerea PNL valideaza candidaturile pentru alegerile parlamentare

DISTRIBUIȚI

Conducerea PNL Sector 1, decapitată din cauza lui Becali114035 – 19102012 – Conducerea PNL Sector 1 a fost dată jos pentru că s-a opus intrării lui George Becali în partid. Propunerea a venit de la preşedintele Crin Antonescu,

cel care se află oricum în relaţii reci cu Andrei Chiliman. Conflictul între PNL Sector 1 şi Crin Antonescu este mai vechi. În aprilie 2012, Chiliman a fost schimbat de la conducerea PNL Bucureşti, tot la propunerea lui Antonescu în urma unei neînţelegeri pe candidaturile la sectoarele Capitalei. Atunci se negociau posturile între PNL şi PSD.

            Vineri dimineaţa, înaintea şedinţei conducerii PNL, Becali, pentru a-şi dovedi devotamentul faţă de Antonescu, l-a atacat pe Călin Popescu – Tăriceanu, unul dintre opozanţii liderului liberal.

Comitetul Naţional Executiv (CNEx) al PNL validează, vineri, candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, deşi candidaţii USL au fost lansaţi, oficial, miercuri pe Arena Naţională. O parte dintre colegiile rezervate liberalilor în cadrul USL nu erau ocupate cu candidaţi la ora lansării.

Una dintre problemele care vor fi discutate este cea a candidaturii lui Gigi Becali. Acesta s-a înscris, vineri, în PNL dar trebuie sa primeasca derogare de vechime pentru a putea intra in cursa electorală. Potrivit statutului PNL candidatura la alegeri este condiţionată de o vechime de doi ani in partid. Becali ar putea candida in Bucuresti, cel mai probabil in sectorul 6 unde Crin Antnescu se bazeaza pe sprijinul primarului Rareş Mănescu.

CNEx ar urma să aprobe derogări şi pentru alţi candidaţi fără vechime în partid cum ar fi Sorin Roşca Stănescu, Vlad Nistor sau Daniel Barbu.

Conducerea partidului urmează să arbitreze şi o parte din conflictele din filiale. Astfel, la Braşov senatorul Ioan Ghişe nu se mai regăseşte pe lista de candidaţi şi a cerut CNEx să discute situaţia sa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.