Acasă Politic Bucuresti: Dan Diaconescu vrea sa negocieze in prezenta presei

Bucuresti: Dan Diaconescu vrea sa negocieze in prezenta presei

DISTRIBUIȚI

113572 – 01102012 – Dan Diaconescu a mers luni dimineata la Ministerul Economiei, unde este asteptat sa plateasca cele 45 de milioane de euro promise pentru pachetul de 54,8 % din actiunile combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Reprezentantii Guvernului sustin in continuarea ca astazi este termenul limita pana la care dan Diaconescu poate semna contractual de achizitie a actiunilor Oltchim si sa plateasca pretul oferit, insa ziaristul uzeaza de o prevedere inclusa in caietul de sarcini, in care se stipuleaza ca negocieriloe pot fi purtate pana in februarie 2013. Cu toate acestea el continua sa sustina ca vrea sa plateasca salariile angajatilor, chiar daca nimic nu il oblige la un asemenea gest.

„Am luat angajamentul de a plati salariile de la Oltchim, pana cand negocierile se vor incheia. Aceste salarii sa fie constituite fie ca o donatie sau un credit. Am depus in conturile ministerului o suma egala cu 2 milioane de lei vechi de fiecare muncitor. Este garantia depusa pentru licitatie. Eu intreb: de ce zice domnul Ponta ca nu are bani pentru salariile muncitorilor? De aici vedeti reaua credinta a guvernantilor, pe care nu-i intereseaza viata muncitorilor de la Oltchim. Nimeni nu a semnat vreodata vreun contract si sa plateasca inainte. Dupa adjudecarea licitatiei, trebuia sa se plateasca pana in luna februarie 2013 si sa se negocieze in cazul Arpechim, al creantelor si a creditului guvernamental. Noi semnam ca vom da 45 de milioane de euro, sa semneze si ei ca banii vor ajunge la Oltchim nu la panselute sau la posetele amantelor lor si sa semneze ca Electrica sau AVAS nu cer insolventa. Noi am cerut demisia domnului Ponta. Vrem sa stipulam in contract ca acest combinat nu se va inchide si nu se va transforma in fier vechi. Guvernantii, de 5 zile, in loc sa negocieze, se ocupa de altceva, nu vor sa auda de Arpechim sau altceva, ne intreaba doar de bani. In 22 august, domnul Ponta a inchis cu de la sine putere un combinat, pe care sustine ca ar putea sa-l deschida de maine daca eu renunt. Daca are acesti bani, de ce nu l-a deschis pe 23 august sau macar azi dimineata? Nu sunt interesati decat de a-si pastra ciolanul, de a fura din banul public. Daca ar dori binele oamenilor, ar semna acest contract, pe care chiar ei il propun in caietul de sarcini. Nimeni nu trebuie sa semneze sub amenintare si santaj. O sa vedeti cu ochii dumneavoastra bani cash. Vor veni bani aici, la OPSPI, in jur de ora 12.00. Salariile in avans pe sase luni de zile voi plati. Nu cred ca mai intalniti pe altcineva care sa aiba buna credinta si sa dea banii in avans fara nici un fel de hartie semnata”, a declarat Dan Diaconescu la intrarea in Ministerul Economiei.

Ulterior, el a iesit de la negocieri si a declarat: „Noi vrem sa semnam un contract. Atat timp cat il semnam, il vom si plati, in termen de 15 zile de la data semnarii. In contract nu apare evidentiat nimic, nici macar dobanda la imprumutul pe care ni l-ar oferi. Nu apare nimic din caietul de sarcini. Dati-ne voie sa-i suspectam pe acesti oameni de rea-vointa, de fals si de uz de fals. De o saptamana, noi incercam sa gasim solutii, sa le dam banii si ei nu vor sa ne ia banii. Acesti oameni va mint ca ne spun noua, ca ne asigura pe noi ca ne vor vinde Arpechim. Este o mare minciuna. Banii ii dam cand domnul Ponta, domnul Chitoiu si domnul Vulpescu o sa ne dea o solutie legala ca sa ajunga la Oltchim. Tot ceea ce am incercat sa negociem de o saptamana, nu am putut. La fiecare tema, guvernantii au venit cu alta tema. Trag de timp. Este un siretlic, la care se dedau escrocii, dar nu am crezut ca guvernul de poate deda la asa ceva. Vom face inca o incercare, vom cere domnului Ponta o solutie legala ca sa platim salariile. Am iesit din mijlocul negocierilor pentru a va face urmatorul anunt: am incercat sa negociem cu actualul guvern felul in care vom putea plati salariile in avans, ca sa dovedim ca suntem alaturi de muncitorii de la Oltchim. Am cerut sa discutam despre ceea ce Oltchim are nevoie: Arpechim, AVAS, Electrica. Nimic din toate astea nu s-a intamplat. Ne-am dat seama ca vanzatorul nostru este ostil. Am cerut OPSPI sa primeasca presa, ca sa puteti transmite in direct tot ceea ce se intampla acolo, ca sa vedeti batjocura, ca sa vedeti felul in care ei vor sa ne ia mana toata, fara nici un fel de contract. Domnul Vulpescu a respins aceasta cerere. Este cea mai buna proba ca are ceva de ascuns”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.