Acasă Politic Bucuresti: Daniel Morar a prezentat bilantul activitatii la DNA

Bucuresti: Daniel Morar a prezentat bilantul activitatii la DNA

DISTRIBUIȚI

daniel morar3113821 – 10102012 – În circa 90% dintre anchetele începute de DNA sub conducerea lui Daniel Morar, instanţele de

judecată au decis vinovăţia celor cercetaţi. Printre cei judecaţi se numără 23 de parlamentari.

Aşa cum reiese bilanţul activităţii  DNA, din anul 2005, anul în care actualul procuror general interimar al României a preluat conducerea DNA, au fost trimişi în judecată 23 de parlamentari – 17 deputaţi şi şase senatori, 15 miniştri şi secretari de stat – printre care un premier, nouă miniştri şi cinci secretari de stat, opt prefecţi şi subprefecţi, nouă directori de agenţii naţionale cu rang de secretar sau subsecretar de stat, opt preşedinţi de consilii judeţene, 105 primari şi viceprimari, 53 de magistraţi, printre care 23 de judecători şi 30 de procurori, dar şi 69 de avocaţi.

Printre funcţionarii vizaţi de anchetele DNA, care au ajuns în faţa instanţei, se numără şi 496 de poliţişti, 104 jandarmi, 134 de vameşi, 42 de inspectori ai Gărzii Financiare, 44 de inspectori fiscali, 25 de directori ai unor instituţii publice, 40 de directori de companii naţionale şi regii autonome, 13 notari şi trei executori judecătoreşti. Referitor la marea corupţie DNA precizează că, sub mandatul lui Daniel Morar, au fost condamnaţi definitiv 11 demnitari, în perioada 2010-2012.

Primul senator a ajuns după gratii în 2010 iar în 2011 trei deputaţi au fost condamnaţi cu suspendare. Anul de vârf al luptei anticorupţie poate fi considerat 2012 când, la capătul anchetelor demarate de procurorii anticorupţie, cinci demnitari au fost încarceraţi. Este vorba de un premier, un ministru, doi parlamentari şi un secretar de stat. De asemenea, doi parlamentari au primit pedepse cu suspendare. 

În cazul magistraţilor, din cei 24 condamnaţi, zece au ajuns după gratii, iar alţi zece deţineau funcţii de conducere. Sunt enumeraţi, în acest caz, un vicepreşedinte de tribunal, un vicepreşedinte de judecătorie, doi şefi de secţie la judecătorie, respectiv, tribunal, cinci prim procurori şi un procuror şef de secţie la tribunal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.