Acasă Politic Bucuresti: Din noiembrie, bilet unic RATB- Metrorex

Bucuresti: Din noiembrie, bilet unic RATB- Metrorex

DISTRIBUIȚI

114061 – 21102012 –  Ca urmare a finalizarii integrarii sistemului tehnic pentru introducerea biletelor unice, sambata a avut loc, la Gara de Nord, prima testare a proiectului privind integrarea tarifară RATB- Metrorex-SNTFC.

Testarea a fost efectuata pe un autobuz RATB, pe un tren „Săgeata albastră” şi la metrou, în staţia „Gara de Nord” (intrarea dinspre Calea Griviţei).

În baza Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 159/28.09.2012 privind integrarea tarifară pentru sistemul de transport public din Municipiul Bucureşti, vor fi introduse în oferta tarifară noi titluri de călătorie, care vor putea fi utilizate, în prima etapă, la RATB şi Metrorex, ulterior şi la SNTFC (pe inelul de cale ferata al Municipiului Bucureşti deservit de CFR Călători).

Noile titluri de călătorie şi tarifele aferente acestora vor fi următoarele: bilet unic 60 de minute (valabil pentru RATB şi Metrorex) – 5 lei, bilet cu 10 călătorii de câte 60 de minute pentru fiecare călătorie (valabil pentru RATB şi Metrorex) – 30 lei, abonament de o zi (valabil pentru RATB şi Metrorex) – 16 lei

Noile bilete vor fi realizate pe cartela Multiplu din Sistemul Automat de Taxare al RATB. Regia Autonomă de Transport Bucureşti va asigura suportul tehnico-financiar pentru emiterea, comercializarea şi gestionarea biletelor şi va coordona toate activităţile aferente prin Sistemul Automat de Taxare.

RATB deţine o reţea de peste 230 de puncte de vânzare, care acoperă tot Bucureştiul, fiind singurul emitent de carduri pentru aceste titluri tarifare integrate.
Cardurile cu valoare preîncărcată vor fi vândute atât în reţeaua RATB cât şi în reţeaua Metrorex, la 52 de puncte de vânzare din staţiile de metrou. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.