Acasă Politic Bucuresti: Dragomir si Iorgulescu, achitati

Bucuresti: Dragomir si Iorgulescu, achitati

DISTRIBUIȚI

114094 – 22102012 – Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), si Gino Iorgulescu, fostul conducator al clubului FC National, au fost achitati de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) intr-un dosar

in care cei doi erau acuzati ca au prejudiciat forul fotbalistic in urma unei tranzactii imobiliare.

Decizia magistratilor ICCJ este definitiva si irevocabila, ea venind dupa ce inculpatii au mai fost achitati de doua instante, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti.

Dumitru Dragomir era acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit de la Gino Iorgulescu un teren cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, avand o valoare de piata de 32.600 de dolari. 

Aceasta parcela ar fi fost mita pe care „Corleone” a incasat-o pentru a aproba achizitia de catre LPF a unui alt teren, in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, de la acelasi Iorgulescu.

Liga ar fi platit pe respectivul teren, pe suprafata caruia exista si un imobil a carui constructie nu avea autorizatie, aproximativ 355.000 de dolari, de trei ori mai mult decat pretul pietei in momentul respectiv, dupa cum sustine DNA.

Pentru a masca tranzactia, Iorgulescu i-a vandut terenul cu suprafata de 351,79 de metri patrati, presupusa mita, lui Florin Bogdan Badita, soferul personal al lui Dumitru Dragomir, pentru ca, cativa ani mai tarziu, parcela sa ajunga in proprietatea S.C. Bodu SRL Bucuresti, firma controlata de Mitica.

In acest dosar, pe langa Dragomir si Iorgulescu, au mai fost trimisi in judecata Florin Bogdan Badita si baiatul sefului LPF, Bogdan Dragomir.

Cei patru au fost achitati atat la instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, cat si la cea de apel, Curtea de Apel Bucuresti. Sentinta finala a venit luni dupa-amiaza, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul DNA.

Pe terenul achizitionat de LPF de la Iorgulescu a fost construit sediul Ligii, din apropierea stadionului Cotroceni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.