Acasă Politic Bucuresti: Ecaterina Andronescu: Clasa pregatitoare “afecteaza” copiii

Bucuresti: Ecaterina Andronescu: Clasa pregatitoare “afecteaza” copiii

DISTRIBUIȚI

114088 – 22102012 – Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni că peste 9.000 de elevi au fost afectaţi de introducerea clasei pregătitoare de anul acesta. Aceasta susţine că mai mult de 6.000 de elevi

din clasa pregătitoare învaţă în spaţii inadecvate, iar alţi 3.000 au fost mutaţi din clasele în care au învăţat anterior.

Prezentă la deschiderea unei noi grădiniţe în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 81, din Sectorul 3 al Capitalei Ecaterina Andronescu a precizat că “Introducerea clasei pregătitoare a afectat serios sistemul de învăţământ. În prezent, peste 6.000 de elevi învaţă în condiţii improprii, iar alţi 3.000 din clasa I au fost afectaţi prin mutarea în alte spaţii decât cele destinate acestui nivel de pregătire”, potrivit Adevarul.ro.

Aceasta a mai declarat că, prin blocarea posturilor în 2009, s-a creat de asemenea un deficit de personal care se răsfrânge asupra copiilor aflaţi în această etapă de studiu.

„Nu pot spune că a fost uşor să găsim cadre didactice pentru clasa pregătitoare, dar şi blocarea posturilor în 2009 a afectat mult angajările în sistem”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că va încerca degrevarea de ore a directorilor de la grădiniţele cu program prelungit.

„Directorii de la grădiniţele cu program prelungit, prin hotărârea domnului Funeriu, nu mai sunt degrevaţi de norme. Eu cred că trebuie degrevaţi de aceste norme şi voi încerca să rezolvăm această problemă începând cu 1 ianuarie 2013”, a adăugat ministrul Educaţiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.