Acasă Politic Bucuresti: Ecaterina Andronescu vrea clasa a IX-a la liceu

Bucuresti: Ecaterina Andronescu vrea clasa a IX-a la liceu

DISTRIBUIȚI

114238 – 28102012 – Ministerul Educaţiei nu vrea să lase clasa a IX-a la gimnaziu, aşa cum prevede legea promovată de fostul ministru Daniel Funeriu. Ecaterina Andronescu susţine că va lua măsuri să fie păstrată clasa a IX-a la liceu,

să nu  se repete haosul creat când s-a mutat clasa pregătitoare de la grădiniţă, la şcoală.

Clasa a IX-a ar putea rămâne în sistemul liceal, nu în cel gimnazial, aşa cum prevede actuala lege a învăţământului. Nu există suficiente cadre didactice, nici spaţiu în şcolile generale pentru ca elevii de clasa a noua să înveţe în condiţii bune, susţin mai marii din Educaţie.

„Să trimitem şi clasa a IX-a la şcoala gimnazială ar fi pur şi simplu o abandonare totală a calităţii sistemului naţional de învăţământ, de aceea vom corecta Legea Educaţiei” a declarat Ecaterina Andronescu.

Şi clasa pregătitoare s-ar putea întoarce la grădiniţă. Şi asta pentru că în şcoli nu există spaţii adecvate de joacă pentru copii.

Pentru mutarea clasei pregătitoare de la grădiniţă la şcoală a fost nevoie ca anul acesta şcolile să reamenajeze spaţiile, să cumpere mobilier nou şi să facă schimbări în programul elevilor. Asta ca să asigure condiţii de studiu pentru copiii de la clasa zero. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.