Acasă Politic Bucuresti: Şeful CSA a fost revocat din functie

Bucuresti: Şeful CSA a fost revocat din functie

DISTRIBUIȚI

113962 – 16102012 –  Şeful Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Constantin Buzoianu, a fost revocat, marti, din funcţie. Decizia a fost luată de membrii Parlamentului, cu 249 de voturi favorabile.

„La această decizie s-a ajuns din cauza unor societăţi din piaţă care au fost obişnuite să funcţioneze fără să respecte reguli minime sau fără să-şi respecte asiguraţii. Însă pentru toate acestea este vinovat Buzoianu. Ma bucur că mandatul meu se încheie cu o performanţă, mă bucur că sunt primul şef al CSA care este revocat după doar un an”, a precizat Buzoianu.

El nu a vrut să spună care este miza acestei schimbări.

Vicepreședintele Teodor Baltă va conduce institutia interimar.

Revocarea lui Buzoianu a fost motiv de scandal în Parlament, democrat-liberalii nefiind de acord cu înlăturarea şefului CSA din funcţie. Parlamentari PDL spun că această măsură reprezintă un abuz şi face parte din planul USL de a-i înlătura din funcţie pe toţi cei care au fost numiţi în fruntea instituţiilor publice în vremea democrat-liberalilor. Parlamentarii PDL au boicotat şedinţa şi s-au retras din sală. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.