Acasă Politic Bucuresti: Hidroelectrica ramane in insolventa

Bucuresti: Hidroelectrica ramane in insolventa

DISTRIBUIȚI

114027 – 18102012 – Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care s-a aprobat deschiderea procedurii de insolvenţă. 

În urma intrării Hidroelectrica în insolvență, așa-numiții ”băieți deștepți” din energie au pierdut contractele preferenţiale prin care cumpărau curent ieftin de la stat.

Pe 20 iunie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. La începutul lunii octombrie Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind, magistraţii amânând pronunţarea pentru data de 11 octombrie, şi ulterior pentru 18 octombrie.

Într-o altă procedură Curtea Supremă a judecat cererile formulate de „băieţii deştepţi” privind strămutarea judecării procesului privind denunţarea contractelor cu Hidroelectrica. Mai precis Hidroelectrica a denunţat contractele cu cele zece companii supranumite ”băieţii deştepţi” din energie. Aceștia au cerut Curţii Supreme să mute acest proces de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă. În această cauză, ICCJ se va pronunța pe 25 octombrie.

Potrivit avocatului Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, deși cererile ”băieților deștepți” coincid din punct de vedere al obiectului, cauzei şi părţilor, s-au format patru dosare cu termene de judecată în patru zile diferite: 10, 11, 16 şi 18 octombrie 2012. Din acest motiv, la primul termen de judecată, din 10 octombrie, ICCJ a respins cererile formulate de Alpiq Romenergie SRL şi Alpiq Romindustries SRL pentru strămutarea judecării procesului privind Hidroelectrica, iar Remus Borza a cerut instanţei comasarea celorlalte trei dosare care aveau termene de judecată pe 11, 16 şi respectiv pe 18 octombrie.

“Pe 25 octombrie este termen pentru judecarea celor trei dosare comasate”, a precizat administratorul judiciar al Hidroelectrica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.