Acasă Politic Bucuresti: Lista candidatilor pentru sefia Parchetului General și DNA

Bucuresti: Lista candidatilor pentru sefia Parchetului General și DNA

DISTRIBUIȚI

Dan Voinea nu poate candida pentru funcția de procuror general, pentru ca nu mai este procurorMinisterul Justitiei a dat publicității lista candidatilor pentru conducerea Parchetului General si a DNA.

Din cei 12 candidați înscriși, unul singur a fost declarat neeligibil, Dan Voinea, fost șef al Secției Parchetelor Militare, pentru că nu mai are calitatea de procuror.

Pe lista candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la selectie pentru functia de procuror general se afla Gheorghe Cornescu, de la Parchetul ICCJ, Elena Hach, de la Parchetul CA Brasov, Gheorghe Emil Moța, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Mihail Tiberiu Nițu, de la Parchetul de pe lângă ICCJ, Constantin Sima, de la Parchetul de pe lângă ICCJ, Viorica Stoica, de la Parchetul de pe lângă ICCJ.

Ultimii doi candudează atât pentru funcția de procuror general, cât și pentru cea de șef al DNA.

Pentru șefia DNA candidează Constantin Sima, de la Parchetul de pe lângă ICCJ, Viorica Stoica, de la Parchetul de pe lăngă ICCJ, Constantin Claudiu Dumitrescu, de la DNA, în prezent detașat la DLAF, Vasile Ioniță de la DNA, Ioan Irimie de la DNA Cluj, Laura Codruta Kovesi, de la DIICOT Sibiu, în prezent detașată la MAE și Nicoleta Paula Tănase, de la Parchetul Galați.

Interviurile vor fi susținute în perioada 23-25 octombrie, fuecare candidat având la dispoziție o oră pentru a-și prezenta proiectul și pentru a răspunde întrebărilor. Cei care candidează pentru ambele funcții vor avea la dispoziție o oră și jumătate.

Comisia va fi alcătuită din trei procurori, un psiholog și ministrul Justiției, Mona Pivniceru. Evaluarile membrilor comisiei sunt secrete, iar ministrul poate ține sau nu cont de ele în luarea deciziei.

CSM a cerut ca interviurile să fie publicate în format video pe site. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.