Acasă Politic Bucuresti: Marea Britanie mentine restrictiile de munca pentru romani

Bucuresti: Marea Britanie mentine restrictiile de munca pentru romani

DISTRIBUIȚI

113864 – 11102012 –  Restricţiile privind accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie vor fi menţinute până la sfârşitul anului 2013, a declarat, joi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris.

„Poziţia Guvernului Marii Britanii rămâne la fel: că avem restricţiile care vor dura până la sfârşitul anului 2013 şi care vor fi ridicate după această dată”, a spus Harris, citat de Cotidianul.ro.

El a precizat că este dificil de anticipat ce se va întâmpla după ridicarea restricţiilor, apreciind însă că lucrurile vor depinde mult de situaţia economică de la sfârşitul anului 2013.

Harris a spus că Guvernul Marii Britanii a luat decizia impunerii restricţiilor bazându-se pe părerea experţilor care au analizat situaţia pe piaţa muncii din Marea Britanie.

„Piaţa de muncă e afectată acum de şomaj. Marea Britanie şi alte ţări membre au dreptul să menţină aceste restricţii. Situaţia depinde foarte mult de situaţia economică. Acum avem o problemă de şomaj, care afectează mai mult tinerii”, a spus Harris.

El a precizat că în acest moment, potrivit statisticilor, în Marea Britanie lucrează în mod legal, cu acte, 80.000 de români, arătând că situaţia numerică a celor care lucrează „la negru” este dificil de stabilit. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.