Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Finantelor renunta, deocamdata, la idea majorarii taxelor si impozitelor

Bucuresti: Ministerul Finantelor renunta, deocamdata, la idea majorarii taxelor si impozitelor

DISTRIBUIȚI

113665 – 04102012 – Proiectul de lege privind majorarea taxelor şi impozitelor a fost scos, joi dimineaţă, de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Proiectul fusese publicat marţi, 2 octombrie, şi prevedea creşterea taxelor

şi impozitelor cu peste 16%, începând cu 1 ianuarie 2013.

Potrivit acestui proiect, impozitele, amenzile şi taxele locale urmau să fie majorate cu 16,05% de la începutul anului viitor, conform ratei inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de Hotărâre al Ministerul Finanţelor, ceea ce ar fi adus bugetului de stat, conform estimărilor, venituri suplimentare anuale de 531 milioane lei în următorii trei ani.

„În concordanţă cu prevederile Codului fiscal, se actualizează nivelurile impozitelor şi taxelor locale, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotărâre a Guvernului, începând cu anul fiscal 2013, cu rata inflaţiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012”, se arăta nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

În urma majorării, valoarea impozabilă a unei clădiri cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă va creşte de la 806 lei/mp la 935 lei/mp în cazul spaţiilor dotate cu instalaţii electrice şi de canalizare şi de la 478 lei/mp la 555 lei/mp în cazul clădirilor neracordate la astfel de utilităţi.

În urma declaraților făcute de premierul Victor Ponta, miercuri seara, în cadrul unui interviu televizat, propunerea Ministerului Finanțelor a fost retrasă de pe site-ul instituției. Premierul a declarat că s-a enervat pentru că reprezentanții Ministerului Finanțelor nu l-au consultat și nu au explicat mai clar proiectul publicat pe site-ul instituției.

Dn punct de vedere al capitalului de imagine, o creștere de taxe și impozite, decisă cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare, ar fi însemnat o lovitură pentru partidele aflate la guvernare, chiar dacă măsura urma să intre în vigoare abia de anul viitor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.