Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Culturii: “La Sarmizegetusa este un jaf arheologic”

Bucuresti: Ministrul Culturii: “La Sarmizegetusa este un jaf arheologic”

DISTRIBUIȚI

113837 – 11102012 –  Sarmizegetusa Regia va deveni rezervatie arheologica, dar are nevoie de supraveghere si de paza, deoarece acolo se desfasoara un „jaf arheologic”. Afirmatiile au fost facute de ministrul Culturii, Puiu Hasotti,

dupa respingerea, de catre Senat, a unei propuneri legislative care viza cetatile dacice din Muntii Orastiei si Sarmizegetusa.

Senatul a respins, marti, propunerea legislativa pentru declararea de rezervatie arheologica si bun de utilitate publica de interes national a unor zone din teritoriul localitatilor Sarmizegetusa, dar si a Complexului cetatilor dacice din Muntii Orastiei.

„Este o propunere legislativa care se repeta de multi ani, a fost respinsa pentru ca erau in acelasi act normativ introduse monumente care se afla pe niste suprafete cu regim juridic diferit – unul e in domeniul public, altul e in domeniul privat, la autoritati locale s.a.m.d.”, a explicat Puiu Hasotti.

Acesta a enuntat si prioritatile pentru Sarmizegetusa Regia: supraveghere si paza, dupa care situl va fi declarat rezervatie arhgeologica.

„Este important sa se asigure supravegherea si paza, pentru ca acolo pur si simplu este un jaf arheologic. Se duc cu detectoare de metale si culeg coson, culeg chiar si faimoasele bratari din aur. Va fi o rezervatie, sigur ca da. Se va face un muzeu la poalele Sarmizegetusei”, a afirmat ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.