Acasă Politic Bucuresti: Motiunea simpla pe Educatie a picat

Bucuresti: Motiunea simpla pe Educatie a picat

DISTRIBUIȚI

113619 – 02102012 – Camera Deputatilor a respins, marti, motiunea simpla pe Educatie, depusa in urma cu o saptamana de PDL si intitulata „Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar”.

Motiunea a fost respinsa cu 153 de voturi impotriva, 67 pentru si 10 abtineri.

Printre revendicarile initiatorilor, s-au numarat renuntarea la optiunea Bacalaureatului profesional, revenirea clasei zero la gradinita si demisia premierului, ca urmare a acuzatiei de plagiat.

Deputatul PDL Doinita Chircu i-a transmis, marti, ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, la dezbaterea motiunii simple pe Educatie, ca aceasta este posesoarea unui apelativ care o defineste exact, parlamentarul democrat-liberal spunand ca „abrambureala” din invatamant nu mai poate continua.

„Ati iesit din jobenul premierului Ponta tot dumneavoastra, pentru a treia oara, spre linistea acolitilor si nelinistea sistemului de invatamant pe care l-ati bulversat de fiecare data. Sunteti posesoarea unui apelativ care va defineste exact, dar care produce societatii grave prejudicii. Abrambureala nu mai poate continua. Pentru a treia oara sistemul de Educatie e supus unor experimente pe spinarea noastra”, a spus Chircu.

Ea a precizat ca atitudinile si deciziile lui Andronescu sunt ostile Educatiei si nevoilor scolii romanesti. „Mintiti prin omisiune, dezinformati, sustineti furtul intelectual, incurajati incompetenta, sacrificati copiii de dragul voturilor adunate de PSD. Ca ministru sunteti o simbioza intre putinta si neputinta. Puteti orice, oricand, oriunde, cand e vorba de interesul electoral”, a atacat Chircu.

Deputatul PDL a acuzat ministrul de faptul ca doreste sa anuleze in actualul mandat ce a facut in precedentul. „Ati realizat non-performanta ca ceea ce ati facut intr-un mandat sa anulati in urmatorul. In primul mandat, ati sustinut scolarizarea de la sase ani. Am acceptat argumentele dumneavoastra, pe care le-am sustinut si noi. Acum sunteti impotriva pentru ca este o prevedere a legii pe care doriti sa o desfiintati”, a mai spus Chircu, adaugand ca Andronescu este „incremenita” in trecut.

„Nu sacrificati copiii Romaniei pentru interese politice. Va cerem respect, iar daca solicitarile noastre va depasesc, asteptam eliberarea Educatiei de fantomele trecutului in care ati ramas incremenita, prin demisia dumneavoastra”, a adaugat Chircu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, la dezbaterea motiunii simple, ca ministerul a estimat ca vor exista circa 6.000 de clase de copii inscrisi in pregatitoare, ea aratand ca, in realitate, numarul de clase este de 8.700.

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul ca a introdus clasa pregatitoare fara studii de impact, fara spatii pentru clase, fara materiale didactice si fara profesori pregatiti in acest sens.

„Am preluat mandatul la inceput lunii iulie si, in afara de faptul ca era aprobat curriculum, nimic altceva nu era gandit pentru ca aceasta clasa sa demareze la 15 septembrie pentru prima data in conditii corespunzatoare”, a spus Andronescu.

Ea a precizat ca nu existau materiale didactice gandite pentru clasa pregatitoare si nu exista demers coerent care sa duca la existenta acestor materiale didactice.

Andronescu a spus ca situatia cea mai neplacuta a fost data de faptul ca nu au fost pregatite spatiile pentru clasele pregatitoare, ajungandu-se la solutii inadecvate, aceste clase fiintand in ateliare, laboratoare, sali de sport, cabinete metodice, camine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar in holurile scolilor.

„Putem admite ca s-au facut greseli, dar e diabolic sa preseverezi in greseala. Se impune o analiza astfel incat anul viitor sa nu intampinam necazurile acestui an”, a spus Andronescu.

Ea a aratat ca s-a ajuns la situatii aberante date de faptul ca parintii si-au schimbat domiciliile, ajungandu-se la adrese cu 10-12 familii, la parinti care si-au schimbat apartenenta etnica pentru a-si inscrie copii la scoala germana.

Andronescu a mai spus ca nu era nimic pregatit in legatura cu cadrele didactice care trebuia sa intre la cursurile de la scola pregatitoare, acest lucru facandu-se in doua luni.

„Vom lua masuri necesare pentru remediarea acestor situatii, astfel incat parintii, profesorii, cadrele scolare sa nu se mai confrunte cu ce s-au confruntat anul acesta”, a dat asigurari ministrul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.