Acasă Politic Bucuresti: Perchezitii la o firma de brokeraj

Bucuresti: Perchezitii la o firma de brokeraj

DISTRIBUIȚI

113860 – 11102012 –  Poliţişti din Capitală au efectuat joi percheziţii în Drobeta Turnu-Severin şi Bucureşti pentru depistărea unor persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Popliţiei Capitalei, acţiunea, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează activitatea unei societăţi de brokeraj cu sediul în Drobeta Turnu-Severin şi cu punct de lucru în Capitală, în cadrul căreia funcţiona un call-center utilizat pentru atragerea de clienţi – persoane fizice şi juridice.

Prin intermediul acestui call-center din Capitală, potenţialilor clienţilor li se propunea intermedierea tranzacţiilor pe piaţa de capital, oferindu-li-se totodată şi servicii de administrare a sumelor investite. Odată determinaţi să investească anumite sume de bani, prin intermediul unor site-uri clonate, clienţilor li se crea falsa impresie că tranzacţionează ei înşişi pe piaţa de capital.

Din cercetările realizate de poliţişti până în acest moment, a rezultat că doi dintre acţionarii societăţii ar fi transferat în conturi off-shore anumite sume pe care le atrăgeau din tranzacţii. Aceste sume erau apoi reintroduse în circuitul financiar prin încheierea de contracte fictive pentru diverse servicii şi prin facturarea fictivă către alte societăţi off-shore.

De asemenea, a mai rezultat că aceşti doi acţionari, în calitate de asociaţi ai unei alte societăţi comerciale, ar fi încheiat pentru 150 de salariaţi contracte de muncă cu salariu minim, existând suspiciuni că angajaţii ar fi plătiţi cu sume mult mai mari decât cele declarate. Prejudiciul estimat a fi cauzat se ridică la 400.000 de euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.