Acasă Politic Bucuresti: Ponta: „Iarna chiar nu e ca vara!”

Bucuresti: Ponta: „Iarna chiar nu e ca vara!”

DISTRIBUIȚI

114211 – 26102012 – Premierul Victor Ponta a participat, vineri dimineaţa, la Palatul Victoria, la o videoconferinţă, cu autorităţile locale, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate înainte de prima ninsoare.

„Aş dori, alături de toţi cei care au atribuţii în domeniu, să ne pregătim din timp. Să nu aşteptăm să se blocheze drumuri, după care să începem să ne mobilizăm. De marţi, la Ministerul Transporturilor începe să activeze Comandamentul de iarnă şi va activa şi va rămâne în acţiune până în primăvară. Primul lucru care mi-aş dori să se schimbe începând din acest an, să devină o practică: vă rog să prezentaţi o hartă a drumurilor care se află în mod tradiţional în pericol de a fi blocate în cazul precipitaţiilor. S-o transmiteţi autorităţilor locale, ISU, prefecturi…”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a transmis miniştrilor şi autorităţilor locale că trebuie să se implice şi să se pregătească din timp ca să nu mai existe situaţii cu maşini, trenuri blocate sau sate izolate timp de săptămâni întregi.

„Vreau să vă rog să-mi prezentaţi şi astăzi modul de colaborare şi coordonare cu celelalte instituţii ale statului, în primul rând Poliţia. Vreau, domnule ministru, să fim mult mai prompţi în a lua măsuri de oprire a circulaţiei, nu după ce rămân maşinile blocate oprim circulaţia… Vă dau autoritatea să închideţi acele drumuri în special pentru camioane, dar şi pentru autoturisme. Vă rog să discutăm din timp şi cu CFR. Nu aş vrea să mai aud de trenuri care stau 2-3 zile în câmpie… Aici e o problemă de cine ia decizia. Eu iau decizia, eu răspund şi public, şi electoral. Cer autorităţilor locale şi prefecturilor să aveţi utilajele pregătite. Nu mai vreau să aud scuze şi explicaţii după ce se întâmplă lucrurile. Iarna chiar nu e ca vara. Nu vreau să-l aflăm de la TV după ce constatăm că sunt localităţi izolate sau drumuri blocate. Mai spun un lucru, e important şi în mod sigur fiecare om se va implica… Dar povestea că „să dea oamenii cu lopata… e o poveste”. Sunt situaţii în care de aia suntem stat, de aia încasăm taxe şi impozite, de aia avem autorităţi, instituţii, şefi, ca să nu le spunem oamenilor să dea ei cu lopata. O să dea şi ei cu lopata, dar nu pot da cu lopata 2 m de zăpadă. Asta e atribuţia noastră. Sunt convins că nu o să putem nici să oprim iarna, nici să rezolvăm toate problemele, dar putem să prevenim foarte multe dintre ele”, a spus Victor Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.