Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Nu exista nicio informare oficiala privind suspendarea fondurilor europene

Bucuresti: Ponta: Nu exista nicio informare oficiala privind suspendarea fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

114154 – 24102012 – Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, ca nu are nicio informare oficiala cu privire la posibilitatea intrarii in presuspendare a unor fonduri europene suplimentare.

Potrivit unor informatii aparute in presa romaneasca, Comisia Europeana ar urma sa anunte presuspendarea a alte trei programe operationale, POS Transport, POS CCE si Programul Operational Regional.

„Nu vad care este marea fericire la colegii nostri care au fost la guvernare ca se suspenda fondurile. Daca sunt in presuspendare, vor fi pentru perioada 2009 – 2011. Este un fel de fericire morbida, pe care nu pot s-o inteleg”, a declarat Victor Ponta.

Deocamda, Romania va trebui sa suporte niste corectii financiare pentru POSDRU, in urma gasirii unor fraude in perioada 2009 – 2011, la verificarile realizate de Comisia Europeana. 

„La POSDRU nu avem de ales si o sa acceptam corectiile. Cei mai multi sunt corecti si trebuie sa-si primeasca banii. Cei care au facut ce-au facut cu banii de la POSDRU tipa cel mai tare. Din cauza lor avem corectii pe POSDRU. Suntem la faza la care acceptam sa platim greselile din 2009 – 2011”, a comentat premierul.

Ponta a anuntat ca, saptamana viitoare, va exista o intalnire pe tema fondurilor europene si a cerut ministrilor sa finalizeze, pana atunci, si opiniile lor in legatura cu bugetul Uniunii Europene in perioada 2014 – 2020, pe fiecare domeniu in parte.

„Trebuie sa facem lista de prioritati, pentru ca pozitia noastra sa fie foarte clara. Daca ramanem in echipa de guverne in grupul coeziunii avem sanse mult mai mari”, a precizat prim-ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.