Acasă Politic Bucuresti: Premierul Ponta inaugureaza podul Calafat-Vidin

Bucuresti: Premierul Ponta inaugureaza podul Calafat-Vidin

DISTRIBUIȚI

114124 – 23102012 – La iniţiativa prim-ministrului bulgar Boyko Borisov, premierul Victor Ponta va efectua o vizita de lucru la podul  peste Dunăre de la Calafat-Vidin, miercuri, 24 octombrie.

La eveniment vor participa şi Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională şi ministrul Transporturilor şi  Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„În acest moment, lucrările proiectului aparţinând părţii române sunt finalizate în proporţie de 95% (din luna septembrie 2011). Termenul iniţial de finalizare al lucrărilor a fost decembrie 2010, însă ca urmare a proiectului elaborat de partea bulgară pentru pod, diferit faţă de studiul de fezabilitate elaborat iniţial de proiectantul părţii bulgare, s-a impus reproiectare inclusiv pentru obiectivul părţii române. Astfel, termenul de finalizare acceptat şi de Comisia Europeană (proiectul  fiind finanţat din fonduri ISPA) a fost: partea română – septembrie 2011; partea bulgară – inţial septembrie 2010 şi prelungit mai întâi în februarie 2012, apoi până în noiembrie 2012. În ceea ce priveşte lucrările executate de partea română, s-a impus suspendarea lor din cauza prelungirii termenului de execuţie pentru proiectul bulgar, neexistând posibilitatea de alimentare cu energie electrica a liniei catenare şi implicit a efectuării probelor aferente căii ferate. De asemenea, întârzierile părţii bulgare au condus la o creştere a valorii proiectului părţii române cu peste 5 milioane euro (aferente lucrărilor de conservare, organizare de şantier, paza, precum şi pentru prelungirea serviciilor de consultanţa), pe care partea română trebuie să le suporte din bugetul de stat”, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.