Acasă Politic Bucuresti: Premierul Ponta s-a intalnit cu omologul sau spaniol la Palatul Victoria

Bucuresti: Premierul Ponta s-a intalnit cu omologul sau spaniol la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

114022 – 18102012 – Prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie condusă de preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Mariano Rajoy Brey.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile economice şi politice dintre cele două ţări, premierul Victor Ponta accentuând importanţa colaborării româno-spaniole în această perioadă economică dificilă. Cu aceasta ocazie, prim-ministrul român a salutat prezenţa investitorilor spanioli pe piaţa românească precizând că România încurajează extinderea activităţii acestora în domenii de dezvoltare strategice, între care infrastructură, energie, agricultură.

Victor Ponta a subliniat importanţa sprijinului spaniol pentru deblocarea situaţiei privind fondurile structurale pentru România, unele dintre acestea fiind necesare atât pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de transport din România, cât şi pentru buna funcţionare a companiilor spaniole active în acest domeniu.

Preşedintele Guvernului spaniol l-a asigurat pe Victor Ponta că România va avea susţinerea Spaniei pentru o consolidare a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, efectele vor fi benefice ambelor părţi.

În legătură cu problema liberalizării pieţei muncii din Spania, Ponta a subliniat că o piaţă deschisă descurajează munca la negru, chiar şi în condiţiile în care piaţa muncii din Spania traversează o perioada dificilă,şi a primit asigurări că Guvernul spaniol va avea în vedere acest obiectiv. În prezent, aproape un milion de români se află în Spania, fiind o importantă resursă pe piaţa muncii.

Cei doi prim-miniştrişi-au reafirmat dorinţa de a menţine o poziţie comună,în cadrul grupului „Prietenii Coeziunii” şi de a contribui la o convergenţă de poziţii în perspectiva viitorului Consiliu European din noiembrie a.c., la care se va discuta bugetul pentru următoarea perioadă financiară 2014-2020. România şi Spania se vor coordona în apărarea politicilor de coeziune şi a politicii agrare comune, împreunăavând şanse mai mari pentru a-şi atinge obiectivele la nivel european. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.