Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Basescu nu vrea Bacalaureat profesional

Bucuresti: Presedintele Basescu nu vrea Bacalaureat profesional

DISTRIBUIȚI

113797 – 10102012 –  Presedintele Traian Basescu a semnat cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 73/2010 pentru modificarea Legii invatamantului nr. 84/1995,

pe care a trimis-o Parlamentului, anunta Administratia Prezidentiala.

In cererea de reexaminare se arata ca intrarea in vigoare a acestei legi la o luna dupa inceputul anului scolar poate genera instabilitate si impredictibilitate.

„Intrarea in vigoare, la o luna dupa inceperea anului scolar, a unei legi care modifica modul de sustinere a Bacalaureatului din acel an scolar este de natura sa genereze instabilitate si impredictibilitate. Apreciem ca elevii au nevoie de o intelegere amanuntita si aprofundata a optiunilor pe care le au, cel tarziu la inceputul anului scolar.  Mai mult, chiar legea in discutie prevede, la punctul 3, Articolul 2 alin. (5) faptul ca modul de organizare si de desfasurare, precum si continutul programelor de examen ale Bacalaureatului profesional se dau publicitatii inainte de inceperea anului scolar”, se mai arata in comunicatul Presedintiei.

De asemenea, presedintele subliniaza ca prin introducerea diplomei de „Bacalaureat profesional” se va crea o confuzie, cata vreme, la ora actuala, absolventii de liceu care nu iau Bacalaureatul normal obtin totusi un certificat de calificare profesionala recunoscut de nivel 3 in Cadrul European al Calificarilor, in timp ce elevii care trec examenul obtin o diploma de nivel 4, care da acces in universitati. 

„Asadar, actuala forma a legii ar duce la situatia in care s-ar obtine o diploma de nivel 4 din Cadrul European al Calificarilor care certifica o pregatire de nivel 3 din Cadrul European al Calificarilor. Introducerea unei astfel de confuzii, intre certificarea academica si cea profesionala, in sistemul educational romanesc, este de natura sa conduca la scaderea increderii si a relevantei sistemului national de invatamant si in diplomele acordate de acesta”, se mai arata in solicitarea trimisa la Parlament de catre presedintele Traian Basescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.