Acasă Politic Bucuresti: Presedintele CJ Harghita, sanctionat

Bucuresti: Presedintele CJ Harghita, sanctionat

DISTRIBUIȚI

113586 – 01102012 – Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş informează despre admiterea de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

a reclamaţiei privind condiţionarea ocupării unei funcţii de manager de spital din judeţul Harghita de cunoaşterea limbii maghiare.

“Condiţia discriminatorie de cunoaştere a limbii maghiare, prin care s-a îngrădit persoanelor de naţionalitate română ori aparţinând altor minorităţi naţionale decât cea maghiară, participarea la concursul de ocuparea funcţiei de manager de spital a fost stabilită prin dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Harghita. Prin Hotărârea CNCD nr. 197/2012 s-a stabilit că această condiţionare constituie discriminare iar dl. Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, a fost sancţionat cu avertisment. În contradictoriu cu CJ Harghita sau cu unele instituţii din subordine acestuia CNCD a mai constat în trecut săvârşirea unor fapte discriminatorii. Numărul total al hotărârilor CNCD privind discriminarea românilor de către autorităţi publice din judeţele Covasna şi Harghita este de peste 12 asemenea hotărâri, cele mai multe fiind înregistrate în ultimii 3 ani. FCRCHM cere Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita să solicite în contencios administrativ anularea dispoziţiei 1413/2011 a preşedintelui CJ Harghita, prin care s-a stabilit condiţia discriminatorie şi a concursului organizat în condiţii discriminatorii”, se arata intr-un comunicat citat de Romanian Global News. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.