Acasă Politic Bucuresti: Prima şedinţă a Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate

Bucuresti: Prima şedinţă a Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate

DISTRIBUIȚI

114194 – 25102012 – Secretarul de stat Natalia Intotero a participat, joi, la prima şedinţă a Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Constituit la iniţiativa MAE, Consiliul Consultativ Interinstituţional are ca obiectiv eficientizarea coordonării între instituţiile cu atribuţii în soluţionarea problematicii românilor care trăiesc în străinătate. La reuniunile Consiliului participă reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi ai TVR Internaţional, Radio România Internaţional, Patriarhia Română şi Institulul Cultural Român.

Natalia Intotero a vorbit, în cadrul reuniunii, despre Strategia Naţională pentru românii de pretutindeni, afirmând că se are în vedere „elaborarea de instrumente specifice pentru monitorizare, cel mai important dintre acestea fiind (pe lângă planuri de acţiuni şi formate de raportare), un compendium de minime standarde şi indicatori, ce va asista atât viitoarele procese de elaborare ale unor strategii similare cât şi implementarea viitoarelor programe şi proiecte destinate românilor de pretutindeni”.

Pe agenda primei şedinţe s-au mai aflat şi inventarierea problemelor specifice, identificarea mecanismului de coordonare interinstituţională, evaluarea dimensiunilor comunităţilor româneşti din diaspora şi a dinamicii şi structurii acestora, studierea posibilităţilor de valorificare a potenţialului de imagine al românilor din străinătate, analizarea investiţiei educaţionale în tinerii români de peste hotare şi, nu în ultimul rând, stabilirea mecanismelor generale de consolidare a construcţiei comunitare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.