Acasă Politic Bucuresti: Procurorul Marin Nita a fost arestat pentru 29 de zile

Bucuresti: Procurorul Marin Nita a fost arestat pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

114236 – 28102012 – Procurorul Marin Niţă de la Parchetul Judecătoriei Olteniţa, acuzat că ar fi luat mită de la o persoană pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul în care aceasta era cercetată pentru instigare la înşelăciune,

a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ca urmare a deciziei luată sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a procurorului Marin Niţă şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia, pentru 29 de zile.

Totodată, instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a complicelui procurorului, Gheorghiţă Iordache.

Deciziile de arestare preventivă a celor doi nu sunt definitive, putând fi contestate la instanţa supremă.

Procurorul Marin Niţă, de la Parchetul Judecătoriei Olteniţa, a fost reţinut vineri de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant luând mită 2.500 de euro, a doua tranşă din cei 5.000 de euro ceruţi pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane cercetate pentru instigare la înşelăciune.

Alături de Niţă a fost reţinut şi Gheorghiţă Iordache, acesta fiind acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la luare de mită.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie, Marin Niţă, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, unde fusese delegat, a pretins de la un denunţător, direct şi prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a dispune faţă de denunţător o soluţie de netrimitere în judecată pentru instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.

După ce a primit de la denunţător 2.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi, Niţă a dispus faţă de denunţător scoaterea de sub urmărire penală şi i-a comunicat în scris soluţia.

Ulterior, Niţă a cerut să primească şi diferenţa de bani cerută, astfel că s-a întâlnit cu o persoană din anturajul denunţătorului, care i-a dat 2.500 de euro, reprezentând cea de-a doua tranşă. Niţă a fost prins în flagrant delict, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce lua banii.

În demersul său, inculpatul Niţă Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiţă, care a intermediat atât relaţiile dintre procuror şi denunţător, cât şi pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită, au precizat procurorii DNA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.