Acasă Politic Bucuresti: Raed Arafat a anuntat deblocarea a 3.800 de posturi in sistemul...

Bucuresti: Raed Arafat a anuntat deblocarea a 3.800 de posturi in sistemul sanitar

DISTRIBUIȚI

114030 – 18102012 – Subsecretarul de stat Raed Arafat, prezent joi la adunarea generală a Colegiului Medicilor din Rămânia (CMR), a anunţat că aproximativ 3.800 de posturi din sistemul sanitar au fost deblocate,

majoritatea fiind pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, astfel că urmează organizarea concursurilor pentru ocuparea acestora.

Raed Arafat a precizat că odată cu deblocarea posturilor, angajările se fac unu la unu, adică pleacă o persoană, se angajează alta, şi nu unu la şapte, respectiv angajarea unei persoane numai dacă pleacă alte şapte, cum s-a întâmplat din 2009 şi până la deblocarea posturilor.

În legătură cu creşterea veniturilor în sistemul sanitar, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a spus că o decizie în acest sens poate fi luată de Ministerul de Finanţe.

Raed Arafat a recunoscut că lipsa personalului medical este o problemă mare nu numai în România, dar şi în toată Europa.

„Lipsa de medici este o realitate foarte mare nu numai la noi, ci în toată Europa. Până în 2020, în Europa lipsa de lucrători sanitari va ajunge la aproximativ un milion”, a precizat Raed Arafat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.