Acasă Politic Bucuresti: Schulz: “Nici abuzul de incredere si nici ordonantele de urgenta nu...

Bucuresti: Schulz: “Nici abuzul de incredere si nici ordonantele de urgenta nu sunt compatibile cu spiritul democratiei”

DISTRIBUIȚI

114319 – 31102012 – Abuzul de incredere si ordonantele de urgenta „nu sunt compatibile” cu spiritul democratiei, a declarat, miercuri, presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, in plenul reunit al Parlamentului roman.

„Nu imi este foarte usor sa va spun urmatorul lucru, dar ca prieten trebuie sa fiu sincer. Pentru mine nici abuzul de incredere si nici ordonantele de urgenta nu sunt compatibile cu spiritul democratiei. O astfel de practica politica submineaza principiul controlului democratic reciproc”, a spus Schulz.

De asemenea presedintele PE s-a aratat increzator ca aceste probleme vor fi rezolvate in baza unei „increderi reciproce”, deoarece in situatii de criza nu ne putem permite tensiuni intre statele membre UE.

„Cu toate acestea am incredere ca problemele pot fi rezolvate in baza unei increderi reciproce. In situatii de criza nu putem sa ne permitem tensiuni intre statele membre si nici lupte politice partizane la nivel national”, a opinat liderul european.

Schulz a precizat ca „acum trebuie sa lasam deoparte interesele proprii si sa ne concentram pe problemele la nivel european”. „Progresele inregistrate pana acum in lupta impotriva coruptiei si constructia unui sistem juridic modern nu au voie sa fie periclitate si toate partidele trebuie sa contribuie in acest sens bineinteles cu sprijinul institutiilor europene, totul pentru a pune pe picioare institutii comune solide”, a completat el. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.