Acasă Politic Bucuresti: Seful SRI: “Nu suntem scutiti de amenintarea terorista”

Bucuresti: Seful SRI: “Nu suntem scutiti de amenintarea terorista”

DISTRIBUIȚI

113728 – 08102012 – Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI) George Maior atentioneaza ca Romania nu e ferita de amenintarile teroriste.

„Trebuie sa fim eficienti in abordarea fenomenului terorist ca sa lucram si in interior si in exterior pentru securitatea cetatenilor. Sunt semnale pe care si noi le receptam. Eu am mai spus: nu suntem scutiti de aceasta amenintare si ea este in crestere; suntem pe harta unor organizatii importante ca tinta pentru terorism, din cauza interventiei in Afganistan, evolutiilor legate de scutul antiracheta… Suntem atenti”, a spus Maior, duminica, la Realitatea Tv.

Seful SRI a dezvaluit ca Omar Bakri, liderul extremist musulman care spune ca Romania e o tinta legitima pentru atacurile teroriste, era in vizorul serviciului.

”Chiar Omar Bakri a fost in analiza SRI. A incercat sa vina in Romania, are conexiuni in Romania; nu este doar un mesaj si discurs pur retorisc, este eunul la care ne uitam cu atentie, este doar suprafata lucrurilor. (…) Inceracm sa identificam ce vulnerabilitati avem. La ultimul CSAT am discutat aceste lucruri, Guvernul s-a angajat sa ne ajute cu anumite elemente pentru a trata aceste vulnerabilitati”, a afirmat Maior. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.