Acasă Politic Bucuresti: Seminarii despre dezvoltarea unui sistem de monitorizare a performantei in serviciile...

Bucuresti: Seminarii despre dezvoltarea unui sistem de monitorizare a performantei in serviciile de utilitati publice

DISTRIBUIȚI

113780 – 09102012 – Ministerul Administraţiei şi Internelor a organizat în luna septembrie 12 seminarii de consultare şi informare la nivel naţional, pe grupe de judeţe, în vederea diseminării informaţiilor referitoare la sistemul de monitorizare implementat prin proiectul “Dezvoltarea unui sistem de monitorizare a indicatorilor de performanţă în sectorul serviciilor comunitare de utilităţi publice”.

Beneficiarul acestui proiect este Direcţia Generală pentru Relaţia cu Comunităţile Locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 7.582.142,00 lei, din care 6.444.820,70 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European (85%) şi 1.137.321,30 lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului (15%).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor comunitare de utilităţi publice prin introducerea unui sistem de evaluare pe bază de indicatori a modului în care autorităţile publice locale se preocupă de dezvoltarea unui management performant al acestor servicii şi de promovarea unui program coerent de investiţii şi modernizare a infrastructurii aferente.

Seminariile de informare şi consultare au fost organizate în oraşele Suceava, Baia Mare, Cluj-Napoca, Gheorgheni, Caransebeş, Calafat, Piteşti, Craiova, Focşani, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti sub forma unor mese rotunde. Numărul total al participanţilor s-a ridicat la peste 230 de persoane – reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai operatorilor de servicii alături de reprezentanţi ai echipei de proiect a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai consultantului SC RomSoft SRL.

În cadrul seminariilor au fost prezentate informaţii cu privire la scopul şi obiectivele proiectului, contextul care a stat la baza implementării acestuia, rezultatele aşteptate, precum şi noţiuni generale despre bench-marking. De asemenea, au fost diseminate informaţii privind sistemul MIS, activităţile prevăzute în proiect pentru realizarea acestuia, componentele sistemului şi structura lor, precum şi indicatorii care vor fi regăsiţi de utilizatori în aplicaţia dezvoltată.

Participanţilor le-au fost prezentate aspecte generale privind modalitatea de instalare şi utilizare a sistemului, modalitatea de lucru în aplicaţie, dar şi informaţii cu privire la sistemele de benchmarking similare utilizate in Olanda şi Marea Britanie. Nu în ultimul rând, au fost prezentate şi analizate o serie de bune practici referitoare la utilizarea sistemelor de benchmarking, dar şi detalii cu privire la programul sesiunilor de instruire organizate prin proiect.

În cadrul seminariilor s-a realizat un schimb activ de informaţii şi opinii referitoare la proiect şi la indicatorii de performanţă care vor sta la baza sistemului, toţi participanţii manifestându-şi aprecierea faţă de avantajele şi utilitatea sistemului în curs de implementare. De asemenea, aceştia şi-au exprimat interesul de participa la cursurile de instruire organizate în luna octombrie 2012 şi de a utiliza acest sistem în viitor. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.