Acasă Politic Bucuresti: Săftoiu propune Parlamentului şi Guvernului să aprobe o conducere interimară a...

Bucuresti: Săftoiu propune Parlamentului şi Guvernului să aprobe o conducere interimară a TVR

DISTRIBUIȚI

113666 – 04102012 – Claudiu Săftoiu, şeful SRTv, a propus Parlamentului şi Guvernului, prin intermediul unei adrese, să aprobe asigurarea conducerii curente a Televiziunii Române „prin instituţia interimatului”,

precizând că prelungirea stării de incertitudine riscă să afecteze programul de redresare economică a TVR.

Potrivit unui comunicat al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), PDG al TVR, Claudiu Săftoiu, a transmis, miercuri, autorităţilor competente o solicitare, în care arată că situaţia actuală, fără precedent, a TVR pune în pericol activitatea curentă a societăţii.

„PDG al TVR a subliniat necesitatea găsirii unor soluţii în privinţa conducerii TVR, prelungirea stării de incertitudine riscând să afecteze relaţiile cu creditorii şi, pe cale de consecinţă, să zădărnicească eforturile de implementare a programului de redresare a SRTv”, se arată în comunicat.

„Riscul executării Televiziunii Române de către mai mulţi creditori cu care şi în ziua de astăzi avem antamate mai multe întrevederi creşte”, spune Claudiu Săftoiu în solicitarea către autorităţi. „Vă supun atenţiei propunerea noastră privind asigurarea conducerii curente a societăţii prin instituţia interimatului”, adaugă Claudiu Săftoiu.

Reprezentanţii TVR au declarat, joi, că solicitarea preşedintelui-director general al TVR a fost transmisă mai multor autorităţi ale statului, între care Parlamentul şi Guvernul.

În urma publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial, şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv, care trebuia să se desfăşoare joi, 4 octombrie, a fost anulată, se mai spune în comunicat.

Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, pe 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL. Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au decis că hotărârea Parlamentului din 25 iunie privind componenţa Consiliului de Administraţie al SRTv este neconstituţională.

PDL a contestat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul Consiliu de Administraţie al SRTV, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL, susţinând că decizia „nu corespunde algoritmului politic”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va avea loc şedinţa comună a Parlamentului pentru numirea noului Consiliu de Administraţie al TVR. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.