Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu: “Trebuie sa strangem randurile pentru a-I salva pe tineri...

Bucuresti: Sorin Oprescu: “Trebuie sa strangem randurile pentru a-I salva pe tineri din ghearele celui mai perfid dusman: adictia”

DISTRIBUIȚI

114050 – 19102012 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat vineri la prima conferinta nationala “Adictia”, care are ca obiect abordarea multidisciplinara si implicatiile medico-psiho-sociale

ale consumului de substante care dau dependenta (droguri). Conferinta a fost organizata sub egida Primariei Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Diagnosticare si Tratament al Toxicodependentilor pentru Tineri “Sf. Stelian”, coordonat de doctor Cristina Hudita, medic primar psihiatru.

               “Era timpul pentru o astfel de manifestare care sa reuneasca specialisti din mai multe domenii, pentru ca amploarea si gravitatea fenomenului trebuie sa ne dea tuturor de gandit si pentru ca este evident ca doar printr-un efort conjugat, multidisciplinar, putem spera sa biruim în lupta cu flagelul stupefiantelor si alcoolului. Este evident din experienta recenta ca institutiile publice din diverse domenii nu pot actiona separat, fiecare cu programele lui si ca trebuie stranse randurile pentru a putea spera ca tinerii nostii sunt salvati din ghearele celui mai perfid dusman actual: adictia!” a declarat primarul general. Edilul Capitalei a precizat ca va discuta cu ONG-urile care, cu sprijinul Primariei, sa organizeze intalniri cu persoanele dependente. Scopul acestor intalniri este acela de a preveni transmiterea unor boli, cum ar fi HIV, din cauza seringilor pe care le folosesc toxicomanii.

               Primarul general a spus ca doreste sa isi ofere sprijinul in lupta impotriva consumului de droguri in Bucuresti, si ca solutia optima pentru eradicarea acestui fenomen este preventia.

”In Bucuresti exista trei centre de tratare a adictiei si, daca va fi nevoie, vom implica si spitalele in demersul de a-i ajuta pe cei dependenti de droguri sa urmeze o cura de dezintoxicare”, a adaugat primarul Capitalei.

               Alaturi de primarul general au mai participat la acesta conferinta si subsecretarul de stat Raed Arafat, chestorul Sorin Oprea, director al Agentiei Nationale Antidrog, Alice Grasu, directoarea Serviciului de Ambulanta Bucuresti, academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici si alti specialisti in domeniu.

               “Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua, mai ales ca autoritatile inchid magazinele care distribuie etnobotanice, dar acestea continua sa apara. De aceea, cel mai important lucru este sa prevenim consumul, asa cum a spus si domnul primar. Tinerii cred ca aceste droguri legale nu sunt nocive, dar de fapt sunt ilegale, iar impactul lor asupra sanatatii este foarte grav.” a declarat Raed Arafat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.