Acasă Politic Bucuresti: TATA cere sanctionarea ministrului Muncii pentru discrimnare

Bucuresti: TATA cere sanctionarea ministrului Muncii pentru discrimnare

DISTRIBUIȚI

113779 – 09102012 – Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) sa sanctioneze discursul si deciziile “discriminatorii” care apartin ministrul Muncii, Marian Campeanu.

“Ignorand zecile de mii de tatici aflati in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului, doamna ministru Campeanu anunta cu obstinatie majorari ale indemnizatiilor de concediu parental dedicate doar mamelor, considerand probabil ca doar acestea merita un cadru legislativ mai bun si ca doar acestea sunt parinti buni pentru bebelusii lor. Declaratiile si demersurile publice ale ministrului Muncii sunt discriminatorii si jignitoare la adresa tatilor care performeaza ca parinti in beneficiul copiilor si familiilor din care fac parte, fiind nemeritat desconsiderati de un demnitar tributar unei mentalitati retrograde, care etaleaza reflexe si promoveaza stereotipuri nedemne pentru o tara civilizata si europeana.

De când am preluat acest minister m-am preocupat – aşa cum am promis înainte – să restituim angajaţilor şi tuturor celorlalte persoane tăierile abuzive care s-au făcut în 2010. Am făcut această reparare. Şi singura indemnizaţie care nu a fost reîntregită este cea pentru mame, declara in iulie 2012 minstrul Campeanu.

La data de 8 octombrie 2012, doamna Campeanu mai dadea o palma tatilor responsabili, afirmand: Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut.

Vechiul Cod civil si fostul Cod al familiei, abrogate de la 1 octombrie 2011, tratau tatii drept parinti de rang inferior, impunand ca statul roman sa apere interesele mamei si copilului. In caz de divort sau de litigiu cu minori implicati, copiii erau practic automat incredintati mamelor, din cauza ca era legiferata doar asa-numita custodie unica, iar tatii erau considerati nedemni sa exercite autoritatea parinteasca, chiar si atunci cand oferta lor parentala era net superioara celei materne. Tatii deveneau doar platitori de pensie alimentara, fiind considerati parinti de mana a doua si fiind condamnati la suferinta asemenea copiilor afectati de masuri nedrepte si sadice.

(…) Ministrul Muncii etaleaza din pacate aceeasi mentalitate retrograda formata inainte de 1989, conform careia tatal nu-si merita statutul de parinte egal in drepturi si responsabilitati cu mama copilului. Realitatea ignorata de demnitarul Mariana Campeanu arata din fericire ca, in ultimii 20 de ani mai ales, tatii au fost tot mai implicati in cresterea si in educarea propriilor copii, tot mai prezenti in viata de familie, performand ca parinti, iubindu-si copiii si fiiind adorati de fiii si de fiicele lor. Zeci de mii de tatici anual au optat pentru concediul parental, marea majoritate a tatilor aloca timp suficient educarii copiilor, activitatilor recreative, vietii de familie, demonstrand ca cei doi parinti sunt la fel de importanti pentru cei mici, fiind complementari in universul lor familial”, se arata într-un comunicat al Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.