Acasă Politic Bucuresti: Tinichele poleite vandute drept aur

Bucuresti: Tinichele poleite vandute drept aur

DISTRIBUIȚI

113863 – 11102012 –  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus joi trimiterea în judecată a lui Iaşar Şefchet, zis ,,Bechir’’, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în data de 25 februarie 2012, ,,Bechir’’, membru al clanului „Săceanu” din municipiul Constanţa, a indus în eroare două persoane cu prilejul vânzării către acestea a unei cantităţi de 2,5 kg de metal nepreţios despre care a pretins că este aur provenind dintr-o mină din Rusia şi în acest mod le-a cauzat acestora un prejudiciu de 72.000 de euro.

În data de 1 martie 2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 25 februarie 2012, în incinta unui hotel din Bucureşti s-a săvârşit infracţiunea de înşelăciune care a făcut obiectul dosarului.

Din actele dosarului a rezultat că Iaşar Şefchet a reuşit să câştige încrederea uneia dintre cele două persoane menţionate vânzându-i la o dată anterioară o cantitate de aur veritabil.

În luna februarie 2012, Iaşar Şefchet a luat legătura cu părţile vătămate şi le-a comunicat că deţinea 2,5 kg de aur de 24 de karate pe care dorea să o vândă.

Ulterior, el a recurs la un scenariu menit să înlăture orice bănuială a părţilor vătămate şi le-a încredinţat acestora cu titlu de mostră câteva granule confecţionate din aur pentru ca acestea să verifice în prealabil autenticitatea metalului pe care îl oferea spre vânzare.

Deşi inculpatul le-a creat părţilor vătămate impresia că această mostră făcea parte din cantitatea de metal pe care urma să le-o vândă, în realitate mostra respectivă era menită să le câştige pe deplin încrederea şi să le convingă să cumpere o cantitate de metal nepreţios în schimbul sumei de 72.000 de euro.

După ce părţile vătămate s-au convins că mostra respectivă era confecţionată din aur au fost de acord cu încheierea tranzacţiei remiţând suma stabilită. Inculpatul a reuşit să reintre în posesia mostrei de aur veritabil, invocând faptul că „dorea să o păstreze ca amintire”.

Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică efectuat în cauză a concluzionat că granulele aurii vândute de inculpat părţilor vătămate nu conţin aur. O parte dintre aceste granule este confecţionată la suprafaţă dintr-un aliaj de cupru-zinc, iar în secţiune dintr-un aliaj de cupru-zinc-mangan, iar o altă parte este confecţionată atât la suprafaţă cât şi în secţiune dintr-un aliaj de cupru-zinc.

Dosarul a fost înaintat pentru judecare Tribunalului Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.