Acasă Politic Bucuresti: USL a facut “o demonstratie de forta”

Bucuresti: USL a facut “o demonstratie de forta”

DISTRIBUIȚI

114004 – 18102012 – USL si-a lansat miercuri seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Zeci de mii de oameni au fost adusi din tara pentru a umple stadionul.

Evenimentul a durat doua ore, fiind marcat de discursurile lungi si mobilizatoare ale liderilor Victor Ponta si Crin Antonescu, precum si de prezentarea si defilarea candidatilor, care s-a desfasurat insa foarte rapid.

Victor Ponta le-a solicitat romanilor sa nu le acorde iertare si imunitate celor care si-au batut joc de ei, respectiv sa nu-i lase in Parlament pe Traian Igas, Elena Udrea si Roberta Anastase. In plus, despre Traian Basescu, a subliniat ca este „ultimul comunist al Europei”.

„In 2013, odata cu sfarsitul regimului Basescu, se va incheia perioada post-comunista din Romania. Traian Basescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei”, a acuzat presedintele PSD. 

„Nu le acordati iertare si imunitate pe 9 decembrie celor care au furat si si-au batut joc de voi. Nu-i lasati ajunga in Parlament pe Igas, Anastase, Udrea, si pe ceilalti care si-au batut joc de voi”, a cerut Ponta.

El a aratat ca aceia care si-au batut joc de romani merita sa plateasca si sa stea in fata Justitiei, nu in Parlament.

„Ei merita sa plateaca pentru tot raul pe care l-au facut. Nu trebuie sa fie in Parlament, trebuie sa fie in fata Justitiei”, a subliniat Ponta. „Presedintele Romaniei, indiferent cine e acesta, trebuie sa asculte de vointa poporului roman, nu sa-si puna in functie nici cel mai servil colaborator, nici cel mai bun produs al serviciilor de informatii, nici favorite, nici oameni care platesc campanii electorale”, a adaugat POnta.

„Nu-i adevarat ca la Palatul Parlamentului sade Traian Basescu si PDL impreuna cu Europa”, a afirmat Crin Antonescu miercuri seara, la evenimentul de lansare a candidatilor USL.

„Pentru ca, daca poporul roman simbolic e aici, nu ai cum sa fii in Europa fara poporul tau. Fara el, in Eruopa esti nimeni sau esti o sluga!”, s-a adresat el celor aproape 80.000 de oameni prezenti.

„Vrem sa facem si facem o demonstratie de forta”, si-a inceput Crin Antonescu discursul, contrazicandu-l astfel pe Daniel Constantin, care a sustinut ca nu despre o demonstratie de forta este vorba. 

„Zicea cineva ca facem o demonstratie de forta. Da, vrem sa facem si facem o demonstratie de forta! Pentru ca cine vrea sa conduca o tara ca Romania trebuie sa fie puternic si noi demonstram ca suntem puternici. Cine vrea sa conduca o tara ca Romania trebuie sa tina cont de asteptarile, nevoile si libertatile oamenilor, si voi sunteti cei care ne vorbiti despre asta. Facem o demonstratie de forta care nu vrea sa intimideze pe nimeni (…), dar da, USL e suficient de puternica spre a conduce Romania spre bine”, a declarat Crin Antonescu, pe scena, in fata a zeci de mii de simpatizanti.

„Mai devreme se discuta si se spunea ‘iata Romania si clasa romaneasca impartita in doua – PDL la Palatul Parlamentului cu Europa, iar USL la Arena Nationala’. Da, USL e la Arena Nationala cu poporul!”, a punctat liderul liberal, mentionand ca europenii aflati la Palatul Parlamentului se afla, de fapt, la „ceremonia de despartire de Traian Basescu „.

Au mai luat cuvantul Daniel Constantin si Liviu Dragnea.

Lista candidatilor nu este, inca, definitivata, chiar daca majoritatea au fost prezentati miercuri. Potrivit lui Daniel Constantin, mai trebuie stabiliti 1 – 2 % din candidati. Printre cei incerti se numara si Gigi Becali, acceptat de Biroul Politic al PNL drept candidat din partea liberalilor.  – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.