Acasă Politic Bucuresti: Vizite la proiecte din Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov finantate din fonduri...

Bucuresti: Vizite la proiecte din Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov finantate din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

113713 – 05102012 – Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a început o serie de vizite,

împreună cu jurnaliştii, la proiecte finanţate din fonduri europene în Regiunea de Dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

Pe traseu au fost incluse Sistem supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în arealul Baicului; Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare a Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”; Cancerul, prioritate absolută – dezvoltarea unui sistem real de servicii sociale –  beneficiar Fundaţia Sfânta Irina, Voluntari, judeţul Ilfov.

Primul proiect – Sistemul integrat de monitorizare video a domeniului public – implementat cu sprijinul Poliţiei Locale a sectorului 2 din Capitală, care, în luna mai a.c., a primit distincţia pentru „cel mai bun proiect în domeniul ordine publică în România” din partea Revistei Române de Administraţie Publică Locală. Proiectul este amplasat în zona Baicului şi vizează creşterea siguranţei sociale şi securităţii locuitorilor din zonă, prin implementarea unui sistem integrat de monitorizare video a domeniului public. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.702,80 de lei, din care 1.022.181,90 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

Proiectul început la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” prevede reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a colegiului, de care vor beneficia peste 1.000 de elevi, dar şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea aici. Proiectul are o valoare totală de peste 48 milioane de lei, din aceasta 778.914,68 de lei reprezentând contribuţia beneficiarului.

Cel de-al treilea proiect are ca beneficiar Fundaţia „Sfânta Irina” din Voluntari (Ilfov) şi vizează extinderea centrului prin construirea unui nou corp de clădire, în vederea îngrjirii unui număr suplimentar de 21 de bolnavi de cancer în stadiu terminal al bolii. Valoarea totală a proiectului este de 3.645.064,19 lei, din care 58.916,72 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.