Acasă Politic Bucureşti: Deranj mare la vârful Ministerului de Interne

Bucureşti: Deranj mare la vârful Ministerului de Interne

DISTRIBUIȚI

114177 – 25102012 – La Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) noua organigramă va intra în vigoare în curând, schimbările fiind deschise cu schimbarea chestorului şef Ioan Buda, actualul comandant al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit enational.ro, până de sărbători, Poliţia Româna va avea, la rândul sau, un nou inspector general. Succesorul generalului Nelu Pop la comanda Poliţiei de Frontieră, chestorul şef Ioan Buda, maramuresean şi el, şi-a salvat scaunul in extremis în urmă cu doi ani, când a sprijinit pe toate liniile acţiunea DGA de curăţire a corupţiei de la frontiere. Cum cineva trebuia să plătească însă pentru amânarea intrării României în Spaţiul Schengen, iar „nemuritorul” Marian Tutilescu nu putea fi în niciun caz alesul, „măgăreaţa” a picat pe Ioan Buda. Cel care deja îşi strânge „efectele personale” din birou, ştiind că Mircea Duşa urmează să anunţe zilele acestea demiterea sa. Schimbări radicale urmează a avea loc, în cele mai scurt timp, şi la alte structuri sensibile din cadrul MAI, şefii actuali fiind deja convinşi să se pensioneze în linişte.

Tot la pensie va ieşi în curând şi secretarul de Stat Ioan Cabulea. Presat nu atât de vârstă, cât de înaintarea galopantă a cercetărilor din controversatul dosar „Referendumul”. Iar locul acestuia va fi preluat din mers de chestorul Petre Tobă. Cel care, deşi a primit în ultima vreme nenumărate „tălpi” în încercarea de aducere pe linia de plutire a activităţii Poliţiei Române, se pare că, în urma dorinţelor exprese ale unor importanţi lideri politici, va renunţa la şefia IGPR. Atât doar că „mazilirea” sa va fi practic un pas înainte, secretarul de Stat pe probleme de ordine publică fiind considerat dintotdeauna adevăratul ministru de Interne. Iar dacă profesionistul comisar şef Mihai Pruteanu, considerat „părintele” poliţiei stradale la noi, va fi pensionat, în timp ce Dumitru Jianu se va refugia din nou pe la Poliţia Autostrăzi, Petre Tobă are deja pregătit omul pentru funcţia de şef al Direcţiei Ordine Publică. Este vorba de Ştefan Neacşiu, actualmente adjunctul şefului său de cabinet.

Desigur că atunci când morişca schimbărilor se va porni, surprizele pot apărea şi ele. Însă singurul nume sigur pentru preluarea şefiei IGPR este cel al lui Cornel Ciocoiu, în prezent comandant al Poliţiei Capitalei. Şi pe care toate sursele posibile îl dau drept singurul ofiţer din rândurile „lupilor tineri” care poate asigura funcţionalitatea la parametri normali a Poliţiei Române. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.