Acasă Politic Bucureşti: Proiect legislativ: Facilitati fiscale pentru companiile care infiinteaza crese pentru copiii...

Bucureşti: Proiect legislativ: Facilitati fiscale pentru companiile care infiinteaza crese pentru copiii angajatilor

DISTRIBUIȚI

113636 – 03102012 – Deputatul PSD de Prahova, Andrei Sava, a depus, pe 2 octombrie a.c., o iniţiativă legislativă în vederea modificării şi completării Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Prin această iniţiativă deputatul propune acordarea de scutiri de la impozitul pe profit pentru acele companii private sau de stat care înfiinţează unităţi de învăţământ preşcolar cu program prelungit pentru copiii angajaţilor.

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Andrei Sava vine în întâmpinarea nevoilor tinerelor mame care se întorc în câmpul muncii, dar şi ca soluţe viabilă în direcţia reformei educaţionale.

„Dincolo de remunerare, concediu maternal sau ajutoare financiare pentru creşterea copilului, statul trebuie să-şi dezvolte politicile în ceea ce priveşte înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea şi educaţia timpurie a copilului. Din aceste motive, prin adoptarea acestui proiect de lege, cumulat cu adoptarea proiectul legislativ depus săptămâna trecută, prin care am propus oferirea de întâietate la înscrierea la creşă a copiilor între 0 şi 2 ani ale căror mame se întorc în activitate înainte de finalizarea concediului de maternitate, consider că statul român va face paşi importanţi în vederea remedierii situaţiei actuale privind serviciile publice de îngrijire a copiilor.”

De asemenea, deputatul PSD consideră că proiectul său de lege va avea efecte pozitive atât asupra calităţii educaţiei copilului şi a vieţii de familie cât şi asupra eficientizării costurilor bugetare alocate în această direcţie. ‚‚Având în vedere contextul economico-financiar actual, nevoia de a diminua costurile suportate de la bugetul de stat al României pe termen mediu şi lung, reinserţia în activitatea profesionala a mamelor, recomandările Comisiei Europene în privinţa respectării drepturilor copilului, strategiile de dezvoltare a educaţiei şi ingrijirii copilului adoptate în alte State Membre, dar şi posibilitatea implicării sectorului privat în ingrijirea şi educaţia copiilor angajaţilor, consider mai mult decât oportună adoptarea prezentului proiect legislativ’’, a declarat Andrei Sava. – – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.