Acasă Politic Ialomita: Targ de locuri de munca pentru puscariasi la Slobozia

Ialomita: Targ de locuri de munca pentru puscariasi la Slobozia

DISTRIBUIȚI

113816 – 10102012 –  Peste 50 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Slobozia vor participa la o bursă a locurilor de muncă, joi, 12 octombrie. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia, începând cu orele 9.00.

Târgul de locuri de muncă este organizat în cadrul proiectului ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” al Centrului Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, împreună cu Penitenciarul Slobozia şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Ialomiţa.

Deţinuţii au ocazia ca în cadrul acestui târg de joburi să se familiarizeze cu actuala piaţă a muncii dar şi să afle direct de la angajatori care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un bun angajat.

Locurile de muncă oferite sunt în diverse domenii: construcţii, alimentaţie publică, sau agricultură. Unii dintre deţinuţi au făcut deja cursuri de calificare în aceste domenii, în perioada de detenţie.

Târgul de locuri de muncă este doar o componentă a proiectului ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, desfăşurat de CRED, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul proiectului peste 4000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud-Muntenia şi Sud-Est vor fi susţinuţi în procesul de reinserţie socială astfel încât procentul de recidivă să fie cât mai scăzut.

Obiectivul principal al proiectului este creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii prin realizarea de programe integrate de pregătire pentru liberare cum ar fi cursuri de pregătire profesională sau târguri de locuri de muncă dar şi centre de reinserţie pentru cei fostele persoane private de libertate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.