Acasă Politic Ilfov: Frigiderul e de vina! Se adaugă materialele de constructie, lipsa ignifugarii...

Ilfov: Frigiderul e de vina! Se adaugă materialele de constructie, lipsa ignifugarii si vantul

DISTRIBUIȚI

113843 – 11102012Comisia de anchetă a incendiului de la complexul rezidențial ”Confort City” din Popești-Leordeni a ajuns la concluzia că de vină este un frigider, mai exact un scurtcircuit în instalația electrică.

”Pe parcursul cercetării, comisia din cadrul structurilor subordonate IGSU a avut în vedere amprenta incendiului, propagarea arderii, modul de evoluţie al incendiului în timp şi spaţiu, direcţiile şi căile prin care s-a propagat succesiv până a cuprins întreaga suprafaţă afectată, precum şi declaraţiile şi imaginile filmate de către martori, imagini surprinse înaintea şi pe timpul sosirii echipajelor de pompieri. Pe baza acestor elemente, comisia a stabilit că incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansardă, sursa probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declanşat, cel mai probabil, de defecţiuni apărute pe timpul exploatării unui aparat electrocasnic (frigider)”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Propagarea incendiului a fost favorizată de materialele combustibile folosite în structura mansardei şi a acoperişului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spaţiu, precum şi prezenţa vântului.

Comisia de anchetă a fost formată din şapte specialişti ai ISU București și ISU Ilfovcare au avut în vedere trei cauze principale: scurtcircuitul electric (efect termic sau arc electric), focul deschis și incendierea premeditată.

În data de 2 octombrie, la un complexul de locuințe Confort City, din localitatea Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov a izbucnit un incendiu de proporții, care a determinat, pentru prima oară autoritățile, să declare cod roșu.

În urma incendiului, apartamentele de la mansardă au fost distruse aproape în totalitate, apartamentele de la etajul 10 au fost avariate în proporţie de 10 – 30%, iar unele dintre cele situate la etajele inferioare, într-o proporţie mult mai mică, de maxim 5%, din cauza apei folosite la stingere. Nu au fost înregistrate pierderi de vieţi. Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost asigurată, preponderent, de ISU Bucureştiși ISU Ilfov, intervenind succesiv mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciale pentru lucru la înălţime, ambulanţe SMURD, autospeciale de descarcerare, motopompe remorcabile (pentru alimentare cu apă) şi autocamioane de intervenţie (pentru transportul buteliilor de aer comprimat).

Pe timpul intervenţiei, patru pompieri militari au suferit intoxicaţii uşoare cu fum. De asemenea, au fost locatari ai complexului de locuinţe care au primit îngrijiri medicale, dar care nu au necesitat transportul la spital. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.