Acasă Politic Ilfov: Spitalul din Buftea, redeschis

Ilfov: Spitalul din Buftea, redeschis

DISTRIBUIȚI

113738 – 08102012 – Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea, care dispune şi de un ambulatoriu integrat în mai multe specialităţi, a fost redeschis luni, după un an şi opt luni de inactivitate, la eveniment participând,

alături de primarul şi viceprimarul din localitate, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Petrache. Unitatea dispune de 60 de paturi, din care 50 pentru spitalizare continuă şi 10 pentru spitalizare de zi, având în structură o secţie de obstetrică ginecologie, compartiment de terapie intensivă şi unul de neonatologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie şi imagistică medical.

Totodată, spitalul dispune de un ambulatoriu integrat în specialităţile cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie şi neurologie, dar şi de un cabinet de diabet şi boli de nutriţie.

Spitalul din Buftea este primul din seria celor care şase care au solicitat redeschiderea ca spital sau centru de sănătate. Celalalte cinci dintre cele 67 închise la 1 aprilie 2011 sunt cele din Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş, Dărăbani, Băneasa şi Târgu Bujor.

După cum se ştie, 67 de spitale au fost închise la 1 aprilie 2011, printr-o decizie a Guvernului Boc. Multe sunt acum centre de permanenţă, cu medici de familie, unele s-au transformat în cămine de bătrâni, iar altele, puţine, au rămas funcţionale prin decizii ale instanţei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.