Acasă Politic Ilfov: Stimulente acordate angajatorilor pentru incadrarea in munca a persoanelor cu varsta...

Ilfov: Stimulente acordate angajatorilor pentru incadrarea in munca a persoanelor cu varsta de peste 45 de ani

DISTRIBUIȚI

113826 – 10102012 – Subvenţionarea locurilor de muncă este forma de stimulare adresată angajatorilor, prin care se realizează finanţarea din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi din alte surse,

alocate conform prevederilor legale, a cheltuielilor cu forţa de muncă, în cuantumul prevăzut de lege.

                 Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.

                Pentru acordarea subvenţiilor angajatorii vor încheia cu A.J.O.F.M. Ilfov, în termen de 12 luni de la data angajării persoanelor, o convenţie potrivit modelului prevăzut în anexa 19 la normele de aplicare ale Legii nr. 76/2002.

               Actele necesare pentru încheierea convenţiei: adresa de inaintare a actelor in vederea incheierii conventiei (in dublu exemplar); declaraţie pe propria rãspundere, din care sã rezulte cã în ultimii 2 ani nu au mai fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate; actul în baza cãruia au fost încadraţi în muncã (copie), si revisal; dispozitie de repartitie de la agentia de ocupare a fortei de munca in a carei raza teritoriala se afla domiciliul persoanei subventionata.

                 Pentru acordarea subvenţiei lunare cuvenite, angajatorii vor depune, potrivit prevederilor legale, la A.J.O.F.M. Ilfov, xerocopii după: tabelul nominal întocmit conform modelului prevăzut în legislaţie, ştatul de plată şi pontajul, cu menţiunea conform cu originalul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.