Acasă Politic Moscova: MAE rus nemultumit ca o statie de metrou din Sankt Petersburg...

Moscova: MAE rus nemultumit ca o statie de metrou din Sankt Petersburg se va numi “Bucuresti”

DISTRIBUIȚI

113794 – 09102012 – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Rusiei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că o staţie nouă de metrou din Sankt-Petersburg se va numi „Bucureşti” (Buharestskaia), potrivit Romanian Global News.

Într-o scrisoare adresată autorităţilor oraşului se menţionează că România este un stat care nu poate fi numit prietenos, iar relaţiile cu acesta stagnează. Diplomaţia rusă mai menţionează că România susţine NATO. Aceste motive sunt suficiente, potrivit instituţiei, pentru a redenumi staţia aflată în construcţie.

Decizia finală pe marginea acestei chestiuni trebuie să o ia administraţia din Sankt Petersburg, dar asemenea situaţii în care cineva să se amestece în activitatea comisiei de toponimie a oraşului nu au fost înregistrate până acum.

Comisia de toponimie a administraţiei din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) a decis în luna iulie, după mai multe dezbateri, să menţină denumirea staţiei de metrou Bucureşti (Buharestskaia), în pofida nemulţumirilor unor locuitori ai oraşului, argumentând că arhitectura staţiei, care va fi inaugurată în decembrie, cuprinde deja imagini cu capitala României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.