Acasă Politic Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat la primavara

Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat la primavara

DISTRIBUIȚI

114171 – 25102012 – Podul peste Dunare dintre Calafat si Vidin va fi deschis in primavara anului 2013, dupa clarificarea detaliilor privind compania care va administra constructia, a anuntat premierul bulgar, Boiko Borisov.

Prim-ministrul Victor Ponta, impreuna cu omologul sau bulgar, au traversat, miercuri, podul Calafat – Vidin, in cadrul unei vizite de lucru la care a fost prezent si comisarul european pentru Politica Regionala, Johannes Hahn. 

„Vom continua investitiile in infrastructura zonei. E nevoie de fonduri europene, asta am discutat si cu comisarul Hahn, pentru 2014 – 2020, si de fonduri de la Bucuresti”, a precizat Victor Ponta.

Premierul roman a dat vina pentru intarzierea proiectului pe „birocratie si problemele politice”, guvernul trecut avand nevoie de doi ani pentru a aviza un memorandum, in timp ce romanii, in urma cu 2.000 de ani, au construit un pod similar intr-un an. 

„Nu departe de acest loc, cu doua mii de ani in urma, romanii au construit un alt pod si le-a trebuit doar un an. Guvernele au avut nevoie de doi ani doar pentru a aproba un memorandum. Eu sunt al cincilea premier dupa Isarescu care a semnat acordul de efectuare a lucrarii”, a subliniat Ponta. 

El a adaugat ca trebuie continuate investitii in infrastructura rutiera si feroviara, deoarece, intre Craiova si Calafat, de exemplu, trenul circula cu „viteze din secolul trecut”. De asemenea, in cazul drumului national, compania care se ocupa de constructie are intarzieri mari, urmand a fi ceruta situatia exacta de la CNADNR, a spus premierul.

Miercuri, in sedinta de guvern, Ponta i-a atacat pe oficialii bulgari, spunand ca dau vina pe Romania pentru a justifica intarzierea executarii lucrarilor care ii revin. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.